Resultat från trippen!

Kom hem för en liten stund sen! Petra kom och plockade upp mig på eftermiddan så åkte vi till en liten by, nedanför Viken. Där fanns det en jätte mysig butik med massssssa inredning och billigt! Jätte mysig! Om jag var rik, så skulle jag nog kommit hem med betydligt mer! Vart helt förälskad i grejerna, nästan allt gick i Shabbychick stil. Det som kom hem med mig var,



En toa-skylt och ett hjärte där det står "Sov gott" på som jag tänkte sätta över sängen sen.



Även denna & med texten "Du & jag" i.

Lyckad tripp och mysig dag med bästa P. Sen for jag hemmåt där T stog med nycklarna till våran tvåa. Sprang ner dit och kollade in den. Vet inte varför, men jag är inte lika kär i lägenheten längre. Den är fin och den duger. Det är nästan bara detaljer jag stör mig på som man ser nu när lägenheten är tom och solen lyser in. Som extremt fula mattor (!!), fula handtag till skåpslukorna osv. Men har väl blivit lite bortskämd med våran fina 4a ;-) 

Nu ska jag ta det lungt! Några avsnitt av BB för att uppdatera mig lite.


Hit & dit.

Jisses så varmt det är ute! Helt sjukt. Imorse gick jag ut med hundarna. Sen tog jag Viva och gick ner till Tobbes mammas Kerstin som skulle ha Viva medan jag övningskörde med Kai. Blev att köra ett tag. Sen cycklade jag till ICA för att köpa frimärke (jädrar vad sällan man köper frimärken!!) Sen posta iväg den där jädra körkortstillståndet. Sen till Kerstin igen för att hämta upp Viva. Sen gick vi hemmåt! Puuh! 

Nu är vi hemma hos Tyson, min älskade pojke. Får vänta till ikväll med att kanske ta en springrunda eller så. Jag rör mig inte mycket mer den här hettan iallafall!



Mys på ballen!





Har haft Petra på besök! Hon tog med sig fikabröd och punshrullar så satte vi oss på balkongen i solen med fika och kaffe såklart! Myysigt. Hon hjälpte mig även med plugg till körskolan, känns faktiskt skönt! Har blivit åtminstonde lite vettigare ;-)

Så fick vi även våra stolar sålda, då dom ändå skulle ner och köpa likadana som vi satt ut på annons. Så nu är stolarna borta! Bara ett ek bord kvar till salu, 2000 :-. Myyycket fint! Bara 3 månader gammalt. Hör av er om ni är intresserade!

Nu har jag precis pluggat klart "läxan" som vi har till ikväll på körskolan. Härligt! Inte så lång tid kvar förrän det är dags att sätta sig på cykeln och trampa ner! Innandess blir det chill. Trött efter nattens bravader!



Oturlig natt och hundarna.

Denna jädra natt! Jag har varit så fustrerad och arg. T började snarka ungefär 10 minuter efter att jag hade lagt mig, and here we go again. Började med att säga till han "Du snarkar." Då fick man bara mummlande svar tillbaka och efter bara en liten stund var det igång igen. Så efter ett tag började det bli våldsamt. "TOBBE DU SNARKAR, FORTFARANDE!!" och mina diskreta sparkar hade ingen effekt längre. Det gick inte få tyst på han! Så inatt gick jag och la mig i soffan! Vilket inte heller var så bekvämt, då våran lilla hamster Stitch levde rövare i buren och skakade galler. Tror aldrig jag somnade till på riktigt, fast jag var så jädra trött! Vid 4 tiden gick jag tillbaka till sängen och somnade TILLSLUT. Hääärlans natt!

Sen har vi något av ett litet problem när det kommer till hundarna. Vi har varit rätt så hårda med att hundarna ska ha varsinn bädd. Så att dom får som en frizon, när det blir för mycket ska bädden vara deras egna och det ska vara ett tryggt viloställe. Viiiisst! Försök er på den, med en envis Viva! ;-)

Så fort man vänder ryggen till ligger hon mellan Tysons tassar i hans bädd. 





Vi har tagit bort henne hundratalsgånger, men hon är alltid tillbaka på samma plats inom ett par sekunder. Vet inte hur man ska göra! Nu har vi tagit ut Tysons andra biabädd också. Så nu har vi två stora biabäddar och Vivas lilla fluffiga. Så nu ligger dom faktiskt i varsinn biabädd. Men bäddarna tar mycket plats! Och jag tvivlar på att Viva behöver en megaa biabädd på 100x70 ;-)


Nu ska jag ta och hoppa in i en dusch! Sen kommer Petra på kaffe, myyyys!





 



Våran helg.

Söndag kväll. Rätt så skönt faktiskt! För en gång skull. Ny vecka och rutiner. Den här helgen har varit fullt upp som i vanlig ordning. Den har spenderats med familj för det mesta. Mysigt! Bla. Grillning ute i Kvarsebo där pappa & Cissi m. barnen var, även farbror Patrick och Tessan m. mina kusiner och Micke, Lotta & lilla Nadja var även där! Det grillades grillspett och vi satt ute, för att trotsa vädret! Lördags kvällen spenderades hemma hos Micke & Lotta, där vi laddade upp med godis, chips och läsk. Satt och kollade på "Dirty movie", tror jag den hette (Lotta får rätta mig om jag har fel!). Den var helt okej. Många skratt! Men inte så mycket handling, dom drog massa skämt hela filmen igenom i princip. Vissa stunder garva man så man tjöt för att inte sekunden tycka filmen var mega töntig. Hur som, söndagen har fortsatt bra! Fika hos mamma och Tobbes mamma. Var även förbi mormor för att hämta upp bullar som hon har bakat! Jag fick i uppdrag att dela ut bullar till alla barnbarn ;-) (Så Micke, Christer, Jöjje & Pia och sen Johan! Ni har bullar att hämta!!) Sen har vi storhandlat och haft tvättstuga!

Träffade även Micke en snabbis idag. Han och Nicke var ute och åkte i Mickes nya vrålåk! En riktigt frän Honda civic. Skulle kunna tänka mig en sån själv faktiskt om det inte vore för att kofferten var för liten för hundarna att få plats. 

Imorn blir det körskole plugg för min del, vilket numera inte är allt för sällsynt. Så funderar jag på om jag skulle träna inkallning med Viva och även hitta på nåt kul med Tyson! Får se vad vädret tillåter.

Nu ska jag ta och slänga mig i säng bredvid T! Han gick och la sig för en liten stund sen. Ska bli skönt! Båda är helt slut! Dessa helger. Alltid fullplanerade! Nästa helg likaså! 




Mammas speciella dag!

Grattis världens bästa mamma på mors dag!



Idag har vi varit hos min mamma och firat henne! Efter det for det hemmåt och kastade in några maskiner i tvättstugan, sen vidare till Tobbes mammas Kerstin och moster Gittan en snabbis för att fira Kerstin på morsdag! 

Nu är vi hemma! Blir en lugn dag. Orken har jag tappat. 

Hemma hos mamma där Kelly & Viva träffar varandra för andra gången,





Viva har också börjat löpa! Yes. Hon verkade liiite små konstig igår kväll, först lite lättstressad. Så hon kunde nästan inte vara still. Tills hon tillslut somnade mellan mig och T när vi satt och kollade på film hos Micke & Lotta. Så var det löpet som spökade.

Nu - blir det film mellan tvättstuge springet!

 



Morgon runda.

Det blev inte mycket utav resten av gårkvällen. Vart att gå upp kl 7 imorse istället och springa ut med Tyson, så skönt!



Min fina pojke! Gick super bra idag, han drog och drog så jag trodde han skulle ha omkull mig när som ;-)


Nu ska vi snart ut för att åka ut till Kvarsebo, sommarstugan. Där blir det att fira Jennifer som har fyllt 12! Grattis Jenni!

Så nu måste jag stressa vidare!



Fredags planer.

Har precis haft bror Micke, Lotta och Nadja på besök. Mysigt! Nadja har blivit en tjeja med mycket stark vilja! Så envis, tur att hon är söt ;-)

Annars idag så har jag pluggat, pluggat och pluggat. Blev sånt oväder tidigare idag också så fanns inte så mycket annat att göra. Var bara att ladda upp en kaffe, slänga sig i soffan och dycka ner i körskoleböckerna. 



Just nu funderar jag på att ta en springrunda eller om det ska bli liggläge framför tvn resten av kvällen. Skulle ju vara skönt att röra på sig, Tyson håller säkert med! 




Stressig morgon!

Imorse höll hyresvärden och några arbetare på precis utanför portdörren. Men jag var tvungen att springa ut just då, för snart var det dags att sätta sig på cykeln för att dra ner emot körskolan. Så vi gick förbi gubbarna i arbetskläder, som i vanliga fall inte är så populärt. Lite småläskiga enligt Tyson. Men faktiskt så gick det jätte bra! Med lite falukorv på mig och kontaktövning när vi gick förbi dom, så gick det super. Kul kul! Sen sprang jag ut med lilla Viva också. Har börjar ta dom en och en, för att dom ska vänja sig att vara lite ifrån varandra, dessutom få lite egen tid och träning. 

Sen var det dags för mig att gå. Men det var inte alls poppis enligt Viva. Jag trodde hon skulle lugna ner sig när Tyson hade gått och lagt sig, som han alltid gör när han är ensam hemma. Men icke. Stog och lyssnade i ungefär 5 minuter och ingen förändring. Då var det tio minuter kvar tills jag skulle bebfinna mig på körskolan! Hyresvärden befann sig vid huset. Tror inte det är allt för poppis att ha en gnällande hund i lägenheten. Fast jag hoppas att jag har förstående grannar iaf. 

Ringde min kära moster. Som tog Viva, en timme medans jag körde. Puuh! Gud vad familj/släkt är bra att ha! Jag stressade med Viva dit och sen cyklade jag ner till körskolan. Kom någon minut senare. Var hel svett och slut, så anfådd att jag trodde att en hjärt och lugnräddning var nödvändig. Möttes av kommentaren "Är du stressad?" av kai - Näää, inte alls ;-)



Gårkvällen och för tidig morgon.

Igår ringde bror Christer. Vi bestämde oss för att han och Nury skulle komma ner och så skulle vi käka någon pizza. Sagt och gjort, dom for ner hit vid 5-6 tiden. Så satte vi oss för att svulla! Yumyum. Sen blev det även kaffe på det och prat. Myyycket trevligt!





Sen blev det att krypa ner till sängs. Både jag och T var jätte trötta! Så bad jag han väcka mig 04.40 idag, när han ändå skulle upp för att fixa sig till jobbet, för att jag skulle ut och springa med Tyson. Men det tog imot just idag. Är så trött, så trött! Men det blev en liten runda med båda hundarna iallafall. Och inatt är första natten då det inte vart någon olycka skedd för Vivas del! Woho! Nu ligger dom och sover igen. Så jag ska väl med passa på att lägga mig en stund. Iallafall till kl 8. För sen stänger dom av varmvattnet fram till kl 16. Jag vill ju helst hinna duscha varmt åtmintonde. 





Städmani.

Den här dagen har gått åt till att städa! Har varit uber duktig. Dammsugit hela lägenheten, sen moppade jag. Men på något sätt kom det då fram lika mycket hundhår som det var från början innan jag dammsög. Så då var det inte mycket mening med det. Sen har jag tänkt att jag skulle plugga till körkortet. Men insåg då att jag inte hade någon form av nikotin hemma! Så fick ingen ro att sätta mig och plugga. Så istället städade jag yttligare lite till. 

Hundarna har varit exemplariska idag. Tror båda är lite trötta sen promenaden/spring turen igår. För det är jag iallafall! Den lilla damen har kommit på att man kan tugga på sladdar (inte lika bra!!). 









Mina älsklingar!



Kvälls-runda.

40 minuters jogging runda avklarad med Tyson. Kom precis in innanför dörren. Körde stenhårt idag! Varvade med spring/jogging och Tyson fick dra. Så kul! Och så skönt. Tyson var jätte duktig som vanligt. Pust, jag är helt slut! Ser inte fram emot träningvärken imorn. Först en långpromenad på morgon och sen en springrunda på kvällen.

Nu ska jag bara ut med lill pluttan så det inte händer några olyckor inne. Sen ska jag nog skölja av mig innan jag kryper ner och kramas hos min älskade T.





Tre utslagna.

Nu ligger hundarna och sover och jag sitter med första kaffekoppen idag! 

Imorse gick vi upp straxt innan 6, hade bestämt att gå promenad med mamma tidigt. Upp och hoppa! Ringde mamma som låg och sov! Fick upp henne också. Så kom hon lite senare för att plocka upp mig. Så gick vi Tomtaholms varvet. Tyson knattade på som vanligt. Viva däremot hängde på i takten i små stunder, så vi fick varva med att ha henne i famnen. Det blir faktiskt tungt i längden och gå med en 2.5 kg liten Viva i famnen. Men hon var så duktig så! Sen åkte vi förbi hundrastgården en snabbis så att Tyson och Kelly fick springa av sig lite. Några lycko-varv tog dom sen var Tyson mest intresserad utav att gå och äta gräs. Så nu ska bara Vivas mat blötläggas klart. Sen ska Tyson få maten i aktivitetsbollen. Det är poppis! Så får han även en break ifrån Viva då. Som heeela tiden ska ligga eller sitta precis mellan hans framtassar. 

Underbart med morgon promenader, finns nog inget bättre sätt att börja en morgon på! Dessutom det kaffesuget man får på morgon. Så skönt att komma hem, slänga sig i soffan med en kaffe och hundarna ligger trötta i sina bäddar. Woonderbart!



Hjärtligt välkomnandet vid dörren.

Kom hem för ungefär en timma sen. Har varit på körskolan i två timmar på teorikurs. Hade faktiskt ingen större lust att åka dit idag. Brukar tycka att det kan vara intressant. Men just detta avsnitt handlade om bilen. Lite bildelar, vad man bör göra när olika varningslampor lyser, däck, broms system osv. Inte så värst roligt, men bara att lida sig igenom det här kapitlet med läsning och uppgifter denna vecka också! När jag kom hem, möttes jag utav två glada hundar och T satt och spela gitarr i soffan. Hallå? Finns det något bättre? Jag kan ju knappast bli lyckligare. Det är nästan värt att sitta på en två timmars tråkig kurs för att komma hem och mötas utav mina hjärtan! Nu - har hundarna gått och lagt sig i varsinn bädd. 







Mina hjärtan!

Och idag dunsade den här ner i brevinkastet,



Tack bror Christer & Stina!



Inköp till Viva.

Har precis kommit hem ifrån stan. Vi lämnade av Tyson hos Kelly, så fick dom ligga och pussas under tiden vi tog Viva in till djuraffärerna för att hitta halsband och koppel som passade henne. Det var riktigt svårt att hitta något som passa henne! Först åkte vi till Grizzly, sen Djurmagasinet och till sist Arken i Hageby. Men till slut hitta vi lite smått och gott i affärerna,



Två koppel. Ett flexi. Den lilla storleken som vi behövde hade sidenband som "snöre" (Hm?). Men det ska väl funka antar jag då det inte är så mycket krafter i den där lille. Så hitta vi även ett vanligt, svart koppel. Båda på Arken,



Ett halsband för 25 kr, som mamma tjata sig till på djurmagasinet. "Viva måste ju ha scarf när alla andra hundar har det" ;-) Köpte även ett halsband till henne, jätte fint neonrosa/svart med dödskallar på. Lite tufft. Fick ingen bild på det då hon har det på sig nu. Köpte även Aloe vera schampoo och balsam där. Så ska ta och bada hundar någon dag! Poppis ;-)



Så köpte mamma även en liten (katt)bädd till henne :-) Men passar ju henne. 

Nu kom T precis innanför dörren här. Så nu är alla samlade igen. Ska snart ge hundarna mat, dricka kaffe och sen bär det att till körskolan!




Uppe i ottan.

Imorse gick jag upp vid 5, för att ta en cykeltur med Tyson. Passade på tidigt då T var hemma så Viva slapp överges ensam medan jag tog ut Tyson. Vart en liten cykeltur iallafall. Inte så lång men jobbade mer på att Tyson skulle vänja sig vid cykeln och kunna trava fot bredvid. Hemvägen så var han jätte duktig! Min pojke. 

Det for hemmåt där T och Viva hade vaknat till liv. Så tog en sväng med henne i regnet, uschhhh! Så äckligt med regn, man blir ju skitig ju ;-) När vi väl kom in gjorde hon jordens lyckorus i lägenheten. Vilket Tyson tyckte var jätte kul! Så dom busade runt här på morgonkvisten. Sen så var det dags för T att åka till jobbet så jag passade på att sova i ungefär en timme till. Har ju körskola ikväll, vill ju helst inte sitta och slumra till där ;-)






Helan och halvan.



Nu verkar luktstadiet vara över och dom verkar trivas med varandra. Nu har Viva blivit trygg i Tysons närhet, sålänge han ligger ner. Nu får han istället inte en chans att ligga och vila förrän hon är framma och ska pussas. Men han går iväg när han tycker att det blir liiite för mycket. Skönt att det funkar så bra!

Nu precis det snart att börja med maten. Vi har även tvättstugan just nu, så snart är det dags att springa ner till den också. Fullt upp med andra ord! 


Fick ett glatt samtal igår. Stort grattis och ni är så värda det här! Ni vet vilka ni är.



Natten och status.

Natten har variiiit långt. Det en en tjeja som har velat komma upp i sängen. Och vi som har så hög säng! Tycker det är lite läskigt. Hon kämpade och kämpade. Men nu på morgon fick vi faktiskt lov att sova en stund ;-)

Tyson och Viva har pussats lite. Men hon är fortfarande lite feg när Tyson vill leka. Fast hon drar sig inte så mycket för att springa fram till Tyson när han oskyldigt ligger och sover på golvet, men springer så fort han slänger sina stora tassar i backen och rumpan upp i vädret för att få busa. 







Nykomlingen Viva.

Idag vid 14 tiden åkte vi till Gusum, för att titta på en liten naken tik. Vi åkte dit utan några speciella förväntningar. Så mötts vi utav en glad tjeja, som kommer springandes. Hon skuttade fram och ville så gärna hälsa. Det har varit värt allt detta letande efter den hunden. Som är just framåt och glad! Tror att hon och Tyson kommer ha det super roligt, även få mycket utbyte av varandra på så sätt att Tyson är lite tillbakadragen medan hon är den som är framåt osv! Så hon hängde med oss hem :-) Så nu har vi en liten nakenfis här på 8 månader. 

Det första vi gjorde var att åka hemåt. Hämtade upp Tyson, så gick vi en promenad. Tyson var uppspelt men sa inte så mycket. Viva (som hon heter) var mer högljudd! Hon ville ju såå gärna fram och hälsa! Men vi gick och gick, till båda hade lugnat ner sig och som nu längre inte brydde sig så mycket om varandra. Sen kom mamma förbi och plockade upp oss. Så åkte vi ner till våran lilla hundrastgård och släppte dom lösa. Det var en syn :-) Tyson bjöd in till lek gång på gång, medan Viva var liite osäker på hur han ville leka med henne. Så hon stog vid benen på oss medan Tyson sprang runt och runt. Då sniffade dom även lite på varandra. Efter det bar det hemmåt. Tyson är lite ovan och håller helst koll på vart den lilla befinner sig. Hon håller sig på lite avstång ifrån Tyson. Ställer sig bakom möbler osv för att titta fram. Just nu ligger Tyson på vardagsrumsgolvet medan Viva springer omkring T´s ben i köket, nu när han lagar mat. Fast hon vågar sig gå närmare Tyson mer och mer.



Viva befinner sig under stolen där mamma sitter och Tyson väntar på att hon ska få komma ut så han får busa :-)




Jaha! Trååååååkigt.



Viva gömmer sig bakom T´s ben. Slänger ett litet valpöga också i hopp om att få en liten matbit :-)

Nu ska det käkas! Sen blir det kaffe på den här!






Innan läggdags.

Tyson och jag har precis kommit in ifrån en skön, lagom lång promenad. Innan dess så var vi trötta, Tyson låg utslagen på golvet och jag tänkte springa ut med han sen in och lägga mig till sängs. Men det visade sig att det var rätt så skönt ute, så det blev en lite längre runda. Men lite kyligt var det, så nu är jag uber pigg. Hurra! Tyson också han springer runt och kastar leksaker omkring sig. 



Min underbaring!

Vi ska väll vänta på att T kommer hem nu när vi ändå är så pigga. Han är inne i stan med bror Micke och pular bil. Inte så ovanligt. Tidigare idag så har jag legat i körskoleboken och pluggat. Har en massa lagar om släp, BE-körkort, hur man ska lasta, trafikskyltar som bara far runt i min skalle nu. Helt slut. Vill aldrig mer se ett vägmärke igen!

Sen var även bror Micke förbi här tidigare idag med Nadja. Vi stog på balkongen och kollade in hästarna från riskolan rakt över. "Hästar!" skriker hon gång på gång och blir så lycklig så hon står och flaxar med armar och hoppar samtidigt. Fasters älsk. Även fast Tobbe är hennes favorit, då hon konstant frågar efter "Boppe" och ska krypa upp i hans knä så fort vi ses, med hennes sötaste fejs för att smöra lite. Men hon kan inte komma ifrån att hon är min favorit iallafall ;-)

Naej, nu tror jag snart T kommer innanför dörren och Tyson ligger och snarkar igen. Då ska väll jag ta och göra iordning mig för kojjs! Så ..




Körskolan och fästingmedel.

Svar på kommentar; För Tysons del tycker jag att du bör satsa på den långhåriga! Lär vara roligare för honom med någon som kan leka och springa på vintern eftersom även han gillar snö :)

Ja. Det är nog det jag kommit fram till också. Då vi måste anpassa oss efter Tyson och för att han ska kunna ha något utbyte av hunden så är nog det bäst så :-) Inget mig emot heller för den delen, då jag tycker båda kineserna är lika vackra.



Imorse gick jag upp tidigt! Hade ställt klockan för att hoppa upp ur sängen och aktivera Tyson. Tittade ut och lusten försvann med detsamma. Regn, grått, blåsigt och tråkigt. Så det blev ingen större promenad. Snart for det även ner till Kai för att köra! Mitt körtillstånd hade ju gått ut. Så jag ringde han igår. Då sa han bara det att jag skulle komma ner tiden vi hade inbokad i vilket fall, så kunde vi göra syn test osv. Så jag cyklade ner dit, gjorde syntest. Sen sa han - Gå ut i bilen och förberedd dig. Gaah! Ska jag köra ändå?! Jag var ju noll förberedd. Men vi åkte ut i trafiken. Och det gick väll sisådär. Var längesen jag körde. Det var när pappa fortarande bodde här, jag var väl 16 år. Så när jag satte mig i bilen hade jag till och med glömt bort vart gas, broms och koppling var placerade! Skäms! Fast jag sa inget om det ;-) Chansade. Kan ju inte fråga vart gasen sitter till körskoleläraren! Då har man väl inget på en körskola att göra. Men chansningen gick bra ;-) Vi for inte in i något staket eller så. Vi körde i ungefär en och en halv timme. När vi var tillbaka satte jag mig ner och plugga lite på körskolans datorer. Så summan av kardemumman, jag lever! Och bilen är hel! Då är jag nöjd.

Just nu sitter jag och halvgluttar på TVn samtidigt som jag bloggar. Har haft mamma på besök. Vi bjöd på tacos, mumma! Men jag får alltid så himla ont i magen efter jag har ätit. Vad den en är för något, inte någon höjdare. Nu sitter T och jag i soffan med varsinn kaffekopp. Jäser efter måltiden ;-) 


För några veckor sen köpte vi ett fästing-pulvet som heter Fixodida-Zx på djuraffären Arken, i Hageby, för 189:- . Vi blev starkt rekommederade det utav kassörskan som var där, var tydligen mycket jägare som använde sig utav det. Det är alltså ett pulver man strör på maten. Vi har kört några veckor, men man skulle höja dosen pö om pö. Tills man tillslut är uppe i 4 kryddmått per dag. Vi har nyligen, för bara ett par dagar sen kommit upp i den dosen och än sålänge så har han inte haft några fästingar (peppar peppar). Men däremot när vi bara var i 2 kryddmåt per dag kryllade det utav fästingar på han. Men man kan även höja dosen någon gång då man vet att man ska vistas på ett område med mycket fästingar. Det återstår att se inom dom närmsta dagarna om vi hittar en fästing eller fler på han. Men däremot! Har han fått en jätte fin päls! Han har blivit helt mjuk och hans päls känns inte alls så sträv längre. Så hoppas att det funkar nu mot fästingar också så får vi två flugor i en och samma smäll ;-)




Nej, nu ska jag dricka upp kaffet! Sen blir det film på det här.

 


Lider fortfarande ..

.. Utav beslutsångest. Vet inte hur vi ska göra med naken/puff kinesen. Tiden är knapp att fatta ett beslut och jag vill inte kasta mig in i något som det blir pannkaka utav. Ska sova en natt till på saken. Har gått hela dan och tänkt på fördelar vs. nackdelar. Främst från Tysons sida. 

Ska vi ta den här eller vänta på nästa tåg? Den frågan tar jag med mig till kudden!





Naken vs. puffen

Idag har vi åkt till en chinese crested kennel! För att kolla på två tikar. Jag hade inga speciella förväntningar när vi åkte. Hade inte direkt planerat att ta någon utav dom utan mer, att det kommer fler tåg om det vore så att det inte var något för oss. Men jag kan ju iallafall säga att jag är eller var, mer intresserad utav den nakna varianten. Tills vi kom dit! Den nakna var jätte fin! Men powderpuffen var lika vacker!



Då har jag istället försökt att väga fördelar med nackdelar nu, pälsvård vs. hudvård. Så mycket pälsvård med dom långhåriga. Men samtigt är dom uthålligare ute, speciellt på vintern. Medan den nakna, nästan hellre stannar inne och tar små korta promenader på vinter halvåret. Och vi har ju faktiskt Tyson, som älskaaaaar snö och vinter. Så för det delen så vore ju bra med en kompis som han skulle kunna springa runt och busa med ÄVEN på vintern. 

Men då till nackdelen med denna päls. Tovor, smuts, regelbundna bad, trimmning mm. Det är jobb! 

Sen just mellan dessa två. Gillade jag powder puffens personlighet mera en den nakna. Den nakna var dessutom puuutte liten, vilket också är ett hinder då Tyson vill ha en bus-kompis. 

Det ska iaf tänkas på! Så skulle vi höra av oss. 




Bästa vän.

Har precis kommit in ifrån en promenad med Tyson. Eftersom att jag inte har mått så bra på sistonde så har det inte blivit mycket aktiviteter eller promenader. Och idag var mina skuldkänslor upp över öronen. Så jag gick upp vid 8-tiden. Tog en snabb kopp kaffe, sen gick vi ut. Gick till en skog, ungefär 15 minuters gåavstånd härifrån. Så tränade vi lydnad och körde lite sök. Var fullt av djur i skogen! Så Tyson var lite ofokuserad till en början. Men sen gick det riktigt bra! Jag blir så stolt. 

Jag tror faktiskt han är trött! Hör och häpna! Borde inrikta oss på hjärngympa fler gånger tror jag ;-) Änsålänge har han inte hoppat mellan golv och tak här hemma iallafall. Det är posetivt.







Check!

Då var första teorikursen avklarad. Det gick bra trots att jag inte känner mig på topp. Har även en körlektion bokad, det tråkiga nu är bara att jag ringde upp pappa och upptäckte att mitt körkortstillstånd har gått ut, SKIIIT! Så tar ungefär en månad att få det, plus att jag måste gå och syn kolla mig osv. Vilken tvärnit! Men men, får ta tag i det redan imorgon. Så får vi hoppas att det går fort! 

Jag känner lukten av mitt mål ;-)



 



En början.

Känner mig långt ifrån frisk och kry. Jag kokar och fryser om vartannat, huvudet bultar, helt kraftlös. Ändå har jag försökt hålla igång för att kunna ta mig till körskolan ikväll. Om jag bara skulle lägga mig ner så skulle tempot inte hållas uppe och krafterna för ikväll skulle troligtvis inte finnas. Så jag har städat, bäddat om säng, vikt tvätt osv. 

Som sagt ikväll blir det min första teorikurs! Ett steg närmare ett körkort. Längtar! Längtar så mycket efter att kunna ta bilen till vänner som bor längre bort, längtar tills Tyson och jag kan åka iväg i bilen för att bada, träna ostört, hitta nya rundor att promenera på. Inte vara lika bunden längre och beroende utav T så fort man ska åka någonstans. 

Imorn ska vi även ut på nya äventyr, men det väntar jag med att avslöja tills dess! ;-)



Biiiiilar hela kvällen.

Lägger upp lite bilder som får sammanfatta min kväll,












Höhö ;-)










Kvällen har spenderats med Tobbe & Micke. Härlans lördag-kväll!



Inköp & kalas.

Låååång dag idag! Imorse åkte mamma, jag och T in till stan. Där det hittades ...



En kjol, med fickor (Wohoo!) och ett linne/klänning med snörning i midjan.



En klänning. Mer mys-klänning. Super skön!



... Och tre par dojjor, så nu ska jag nog överleva sommaren!

Efter det så for det vidare till bror Christer för att fira han en andra gång, men den här gången så var det pappas sida av släkten. Mys! Kul att få träffa kusinerna på den sidan, det händer allt för sällan. T och mamma åkte dock hem, för att ta hand om hundarna. 

Och nu kom jag hem för en stund sen, fick åka med Micke & Lotta. Så nu sitter jag i soffan och pustar ut. Skulle vara gott med kaffe, men mjölken är slut :-( Får väl spara ihop lite krafter och ta cyklen ner om inte T ger med sig att ta bilen ner. Får ger ha valpögonen så kanske det ordnar upp sig ;-)



Denna morgon!

Min dag började iaf för sisådär 40 minuter sen kanske. Vaknade utav att T kom in i sovrummet och sa att han skulle åka och fixa ett par saker. Det han gör efter är att stänga sovrumsdörren om sig vilket i sin tur .. leder till att Tysonligger och gnäller precis utanför dörren tills någon kommer och öppnar den. Jag öppna ögonen, skickade iväg ett sms till T "Varför lär du dig inte efter hundraelfte gången?!" och sen gick jag upp! 

Gick in på toa, där luggen stog rakt upp på mig! Tjohoo! Älskar löggggar. Ungefär som Cameron Diaz lugg i filmen "Den där Mary" ...



Men nu - ska jag vakna till med en kaffe. Sen blir det förhoppningsvis in till stan med mammsen!






Nu kör vi!!!

Jag har levt på ett lyckorus dom senaste tre dagarna. Jag har varit överdriver tacksam över alla småsaker. Har inte tagit något förgivet. Tänk om det kunde hålla i sig föralltid! Jag är nog just nu världens lyckligaste människa. 

Idag gick Tyson och jag upp vid 8 tog en kort promenad. Sen blev det kaffe, dusch, prat med Petra i luren på sin tur bror Micke. Sen vart det stressigt iväg till frisören! Och .. Tadaaaa!



Jag har numera en lugg! Riktigt ovant just nu. Känns som att man har en markis i pannan. Men det är nog en vane sak! Det negativa är ju att man måste hålla på och platta och ha sig. Men det får jag stå ut med tills det växer ut igen. 

Efter det cyklade jag vidare till Tobbes mamma, för att möta upp Tobbe där som fick sluta tidigare idag! Skönt. Sen stötte vi på Fredrik, som hade världen puttinuttigaste-sötaste valpen jag någonsin stött på! En liten bulldog flicka. Jag är kär, så kär. Den var sådär mullig, korvig som gick och viftade på hela bakdelen. 

Sen åkte vi även förbi Kai´s trafikskola! Jag hinner inte riktigt med i svängarna tror jag. Satt igår och skulle kolla lite när han hade nästa kurs start osv. Swwwiiiitch, sa det. Från att jag fick mail-svar av han till att jag nu sitter med körskoleböckerna. På måndag så börjar det! Har dessutom fått en läxa! Yes! Så nu gasen i botten! Så har jag nog ett körkort innan sommarens slut. Jag är taggad! Nu kör vi ;)





Aww.



Kolla vad mina älsklingar kom in med precis. En blomma! Dom är fina.



Fixar & donar.

Nu har jag dammsugit, städat, plockat. Gjort rent hos ödlerna, hos hamstern. Även matat allihopa (påminnelse till mig själv! Syrsor slut.) Så har jag tvättat Tysons bädd. Ska snart gasa här igen, för snart är det dags att börja med mat. Men först ska jag pusta ut några minuter! Tror jag går på duracell idag!





Statusen här hemma.





Visst är han fin, mattes hjärta. Möte med hundar går framåt! Det glädjer mig. Här kör vi inga 1 steg fram och 3 steg bak. Tvärtom! 

Just nu är det luuuuungt. Denna hetta! Får bli någon aktivitet senare ikväll för min och Tysons del, kanske kan få med husse också :)

Jag varvar mellan att sitta på balkongen och plocka här hemma. Måste ju ta vara på vädret samtidigt som bombnedslaget här hemma ska bort. Tror att vi här hemma har kommit in i en slö-period. Vi plockar fram saker men plockar aldrig bort, disken orkas aldrig ställa in i diskmaskinen direkt osv. Fast jag tror att T är den största boven i denna bomb ;) Skärpning! 



Just to say hello.

Svar på kommentar - Tack själv brorsan för idag! :)


Nu på kvällen var vi inne i stan en snabbis för att vara med när bror Micke tävlade i billjud inne på BLIB. Det går bra för han ;-) Så dagen har fortsatt vara sommrig!

Nu är vi iaf hemma sen några timmar tillbaka, det innebär ju bara en massa mys.






Vädret och humöret är på topp!

*Prooosit* Tror jag börjar känna av pollen. Tårarna rinner och jag nyser stup i kvarten! Förmiddagen har jag spenderat ute vid kanalen med Bror Christer. Han ringde och fråga om vi skulle ta varsinn glass på smultronstället! Tackar inte nej! Var dessutom min första glass där i år! Härligt att vara impulsiv. Så vi for ner och tog varsinn "skepp o´hoj"! ;-) Mummma! Lakrits, hallon med lakrits och äpple med kanel. Mjukglass, grädde och hallontopping på det! Men kan ju tillägga att jag inte orka äta upp hela. Puh! Jädrar vad det mätar. Det var frukost/lunch. Får väl se om jag lyckas bli hungrig tills det blir middag. Efter glassen la vi oss i gräset och jäste. Så kom även Lotta, Nadja, Nicke & Elin förbi. Solade på gräsmattan i lite över en timme, tills det var dags att röra på oss! Nu kom jag precis innanför dörren, har bara hunnit tagit en promenad med Tyson och knäckt en cola. Sitter också och lyssnar på,




Kan det blir mycket bättre? Idag är det sommar så det bara skriker om det!












Sen kväll - tidig morgon.

Igår kväll så kom bror Micke hit på en kaffe. Satt och lyssna på musik och pratade, trevlans! Tiden sprang iväg, så vi kom i sängs vid 23.30 tiden. 







Och imorse for det upp ur sängen straxt efter 6 tiden. Då sprang jag och tyson ut med drag/jogging selet och sprang i ungefär 1½ timme. Det blev även en del balans och -lydnadsövningar och lite sök. Mysigt morgonrunda! Passade på för jag trodde att det skulle vara svalt ute så tidigt på morgon. Men nooot. Var supervarmt redan så pass tidigt på morgon och helt vindstilla. Men trots det så kämpade vi på! Nu har jag precis fått i mig första koppen kaffe. Den här dagen, utöver städningen. Som det inte blev allt för mycket utav igår - så blir det chill på ballkongen!




Marknad och fin besök.

Gårdagen så åkte vi ner till marknaden med Micke, Lotta och Nadja. Myyycket folk och mycket varmt! Men det hör ju till marknad. Träffade folk, T och jag hittade även lite tröjor.



Dessa två hitta jag! Ett linne och en tjokiströja, Betty Boop såklart! T hittade en t-shirt. Men kameran dog innan jag hann att fota.

Efter den rundan så åkte vi och mötte upp Johanna! Så åkte vi förbi Tobbes mamma, tog en kaffe. Sen far det ut igen på marknaden, en snabbrunda. Sen åkte vi för att svulla lite tjockis-mat! Jag skulle även hämta ut ett paket. Så åkte och styrde med det. Sen - hemåt och tog en kaffe.

Snart var det dags att åka igen, denna gång in till stan för att fira min bror Christer. Vi packade ihop vårt pick och pack, plånböcker, nycklar och allt var det var. När jag insåg att min mobil var spårtlöst försvunnen! Hm. Tänkte och tänkte. Ringde mobilen - när en person i andra änden svarade. Visade sig att jag hade glömt den då när jag hämtade ut paketet eftersom att jag räckte över mobilen till han så han kunde kolla vilket paket det var jag skulle ha. Var bara att hämta mobilen och fara in mot stan efter det, först för att lämna av Johanna och sen till bror. Där alla gäster redan var på plats och fikat stog fram plockat. Eh, vad är det man säger? Fint folk kommer alltid sist ;-)

Idag så var Petra här på morgonkvisten! Vi tog en kaffe och chillade oss på ballkongen. Mysmys! Sen har dagen rullat på, telefonen har gått het med Johanna i luren. Så har jag även hunnit städa toaletterna. Lagat mat, T har hunnit komma hem från jobbet. Och nu sitter jag här med en kopp kaffe efter maten! Livet kan inte bli mycket bättre!





Stort grattis till min bror Christer som fyller år idag!


Gomörra!

Idag vaknade jag av att solen sken in. Alltid underbart! Får sån lust att hoppa upp ur sängen och springa ut en runda med Tyson. Men nu på morgon hinns inte det. Det är marknad i Sörping och vi ska ner dit snart. Så jogging turen får bli ikväll ;-) Senare idag ska vi även åka och fira min bror Christer. Om jag får tid över så ska jag träffa Petra och försöka mosa in en tid med Natta och Bobby, för att ta en gemensam promenad. Well well, vi får se hur den här dagen artar sig!





Bilträff, mom.

Kom hem för en liten stund sen. Har varit i stan på bilträff! Nice nice. Fast att vi somna innan. Vi skulle ta en timmas powernap, som blev två. Men trots försovning så var jag faktiskt på topp! 

Massa snygga bilar, härligt folk! Natta & Danne, Micke & Lotta, Benny, Christer, Nury, Johanna, Emelie, Petra & Johan, Robin och en massa mer.

























Nu - Blir det lite TV innan det är dags att krypa ner till kojjs!




"Nya" bilen.

Nu har vi hunnit plocka upp bilen som numera har kjolpaket och varit inne i stan en snabbis för att titta förbi på bildljuds tävlingen och även förbi hageby för att köpa foder till alla djur, även fästingsmedel till Tyson. Så nu ska vi bli kvitt dom små vidriga djuren!

Resultat på bilen,





Glaaad bil!

Just nu står T och lagar mat, hör och häpna! Oavnligt med skönt att för att det för en gång skull är ombytta roller ;-)



Bilar, bilar, bilar.

Snart är det dax för min och Tobbes del att knalla ner till Walls bilplåt, som har satt dit en kjol på saaben. Blir kul att se resultatet. Men .. Vi har haft kjol på en annan saab en gång OCH det var ingen hit. Det är ju så jädra opraktiskt och bökigt. Men men, nu är det påsatt iaf och T är lycklig.

Jag är redo för att starta den här dagen, kom precis ut ur en dusch. 



Ikväll blir det bilträff på det här också! Nice nice.



Bara för att jag ..



... har världen coolaste tröja idag. Från topshop. Me like!


Stoltast.

Imorse tog jag och Tyson oss en liten sovmorgon, gick upp vid 8 tiden. Passade på medan solen var framme och tog en promenad. Mycket kontakt och -lydnadsövningar. Hittade även en massa nedfällda träd, som vi tränade balansövningar på. Tog ca 2 timmar. Tyson hittade även en sunkig tennisboll som låg på vägen, som han plockade med sig och bar hela vägen hem. När vi kom innanför dörren sprang han runt och kasta den upp i luften gång på gång. Han bara älskar saker som han hittar själv ute, här behöver man inte köpa leksaker för dom ligger oftast och skräpar. Hans favorit har alltid vara en ögla ifrån en bogseringlina, som han hittade ute förr, förra sommaren. 

Det kom även en bonde i en traktor och stannade precis bredvid oss för att säga att Tyson var vacker. Det vet vi ju ;-) Men roligt att höra det från andra också. När vi nästan var hemma så såg vi Natta och Bobby en bit bort. Passade på att träna lite då. Vi stog kanske ca 100 m ifrån varandra, så gick vi närmare. Stannade upp, så hundarna fick sitta och titta lite på varandra och ha en chans att lugna ner sig. Så gick vi närmare så avståndet vart mindre och mindre. Så duktiga! Det gick super bra. Kontaktövningarna har gett resultat. 

Så just idag är jag en extra stolt matte! För att hela promenaden gick helt klockren och för att jag har en så himla vacker och fin hund!



Älskade varelse.


 


Bilder; Tyson

Nu på eftermiddagen åkte vi till "våran" lilla egna hundrastgård. Vi hann att komma ditt lite fortare en vad mamma gjorde, så tog lite bilder. Sen dog kameran. Men hur som helst, så var det skönt för Tyson att få springa av sig lite. Dock började dom tjaffsa om en pinne. Dessa pinnar vad dom kan vara värda att göra en biggie utav ;-) Men det gick bra och efteråt lekte dom som inget hade hänt. 

Efter det så åkte vi upp till mamma en stund och käka glass. Mys mys!







Nu så sitter vi och tittar på TV. Blir nog inte mycket mer utav den här kvällen. Lite små seg. Ovanligt, eller inte.



Städ-dax!

Förmiddagen har varit segast! För en stund sen tog jag en dusch och nu är jag igång! Bäddat sängen, med "hjälp" av Tyson.



Nu ska jag snart sätta igång med dammsugarn för att utplåna alla Tysons dammjyckar som ligger och skräpar i alla hörn och kanter. Sen - tvättstugan! 



Oväder och yrvädret.

Jag har precis vaknat! Mår lite sisådär. Yr och uber trött! Men det rer säj :-) Innan min powernap så var bästa Johanna här på besök. Som jag har saknat henne! Nu får det inte gå så långt tid tills vi ses igen. 

Resten av dagen har jag ojjat mig och deppat över vädret. Hade ställt kl. på 7 för att aktivera Tyson lite. När T skulle säga "hej då" imorse. Sa han också att vädret inte var så bra, så jag skulle ta en sovmorgon istället. Sandra zombie, stängde av alarmet och sov vidare. När jag väl vaknade och kolla ut, så önskade jag istället att jag hade legat kvar i sängen heeela dagen. Jordens snöoväder! Jag som för bara några dagar sen solade på balkongen i bikini och nu är det nästan dags att ta fram stjärtlappen igen. Nej! Idag blir det inte många knop. 

Gårkvällen däremot så var vi hos bror Micke, Lotta och fasters älskling Nadja. Var mycket mys och Nadja som vanligt skapar en massa skratt.



Hon spelade gitarr..



Så ritade vi. Eller jag målade hjärtan och Nadja målade över dom ungefär. Så la hon av ett "mohaha" skratt efter att hon målat över ännu ett hjärta. 



Pratade skit med farmor.



Bråkade med Fiffi som trots stränga befallningar av Nadja att hon skulle "SITT STILL" inte lyssnade ;-)



Mer bus och mys!





Segast i stan.

Sitter en snabbis medan såsen ska koka upp ;-) Håller på och lagar mat. Potatis, egna brända biffar och brunsås. Mumma! Imorse vid 7 tiden åkte mamma och jag för att gå en långpromenad. Vi åkte ut till våra gamla hemtrakter, Mogata. Gick ungefär en timme. Vilka minnen som kommer upp. Fast att jag inte njöt riktigt av promenaden då Tyson är på "tvärtom-humör" idag. Han gör allt för att trampa på mina nerver idag känns det som. Tur att jag iallafall hade mitt hemliga vapen, falukorv med mig. Då vart vi sams så småningom. 

Sen blev det hemgång med en trött hund OCh en trött matte. Så vi gick och la oss en stund till. 

Sen har dagen rullat på. Jag har inte riktigt vaknat till ännu tror jag. Trots redbull, kaffe och en powernap. Seeeg dag! 

Men nu blir det snart käk på det här!



Jag är inte spårlöst försvunnen ..

.. Jag har bara inte bloggat pga; Eftermiddags bakis! Så min vakna tid går åt att släcka törsten och käka godis.



Lyckad valborg.

HKom percis hem från en jätte mysigt kväll med underbart sällskap! Kvällen började med grill hos Benny med otroligt mycket skratt, god mat och bästa folket. Där efter for vi sen hem till Natta och Danne. Har saknat Natta så mycket. Så kul att träffa dom igen! För att summera kvällen, så var den helt klart lyckad! Även fast det inte slutade allt försent, så var det helt lagom. Jag har haft super-kul!















Tack allesammans som var med och gjorde valborg till en lyckad kväll!



RSS 2.0