Regn, regn, regn

... Är lika med uber seg dag! What to do, what to do? 

Jag slog upp ögonen vid 9 imorse. Sen började min vanliga morgonrutin, gå ner till köket. Sätta på kaffe. Rasta Tyson (Viva är hos mormor). Ge Tyson fruskost. Fixa en kopp kaffe och sätta mig framför datan. Där kollar jag som vanligt FB, NT, mailen, aftonbladet och smhi i hopp om att sommaren är bakom hörnet. 

Så passa jag även på att färga håret imorse, svart. Som vanligt. Skit tråkig färg, hade tänkt att komma ur denna onda färnings cirkeln genom att gå till frisör få en utskällning och en ny färg. Men sen igår gick jag förbi dessa hårfärger och två svarta paket bara råka slinka ner i kundvagnen. 

Jag har även hunnit måla ett lager till på Tv-bänken, förhoppningsvis det sista lagret med färg. Det blir snyggt! Bild kommer givetvis upp vart efter. 



Sommar-dag!

Dagen har gått åt till att storhandlat, så fick jag även med mig min lilla mormor ut till oss. Så vi har vi planterat blommor! 


Sommrigt! Så blev det grillat idag ockås, med hemmagjorda klyftpotatisar och rödvinsås! Så nu ligger vi båda med matkoma i soffan. Men gott som tusan! 

Igår började vi även måla Tv-bänken, så ska snart ner igen och måla ännu ett lager. Kommer bli fint, fint! 
 

<3

Idag är en sån där dag som man bara vill ska rulla på så att man kan få lägga sig snart. Visst är jag posetiv ;-) Längtar tills min sambo, mitt hjärta, min andra hälft, min puttisnuttplutttnutttt kommer hem också. Vill bara krypa upp hos honom i soffan och bara vara, helst hela dan. 


Fan vad jag älskar dig.

Projekt: kista/vardagsrumsbord.

Nu är bordet klart!

Före,


Efter,


Och ja, T har slagit rötter i soffan ;-)



You are the sunshine that makes my day.

Dagen har flugit förbi! T vaknade och var svullen om halsen och hade halsont, så våran dag vart inte som planerad. Vi åkte iallafall in en snabbis till stan och köpte färg och lack för att jag ska kunna göra klart kistan/vardagsrumsbordet snart. Då det börjar bli ganska tröttsamt att inte ha ett bord att slänga upp fötterna på. Nu står det nylackat nere i boden iallafall. 

Så har det stapplats ved och tränat hundarna på agility, eller iallafall slalom hindret. Viva tyckte det var mega kul och fatta galoppen riktigt fort. Tyson likaså, fast vi testade bara ett par gånger. Då värmen tar ganska mycket på honom, så efter några varv gick vi in och svalka oss. 

Även haft besök av lilla haren idag med! T klippte gräsmattan igår, fast då fick vi soppatorrt. Så han tanka i den idag för att göra klart det sista. Så skutta lilla hare bebisen ut bakom vedboden. 








Bebis bilder.

Nu på eftermiddan for mamma och jag in till sjukan för att hälsa på brors familj, som har fått ett nytt sött litet tillskott. Slänger upp lite bilder så får dom tala för sig själv,











Så avslutar vi med en stooooor gäsp-bild :-)


Stolt faster.

Inatt vid kl. 3 fick jag sms från bror, som frågade om jag hade tid att vakna. Jag for upp och sprang över till Lotta, där vattnet hade gått och värkarna var igång. Sa hejdå till dom vid 03.15 tiden, vid 03.59 imorse hade det kommit en liten pojke. Snabba ryck! Nu längtar jag efter att få träffa den lille. 

Jag lyckades iallafall somna om efter det här så ringde mamma mig kl. 5 imorse och började fråga ut mig om vad det är som händer då bror inte svarar i telefon. Jag svarade kort och försökte somna om igen *muttrar*. Men det gick sig inte, T som också vaknat av mammas samtal kunde inte heller somna om. Så vi gick upp! Drack kaffe, T for till jobbet, jag rastade hundar, duschade och nu sitter jag här och pillar navel ludd. Trist att gå upp så tidigt för dagen blir så otroligt lååång plus att det är grått och trist ute. Sitter och kollar på nyhetsmorgon. Dom pratar mycket om det som pågår i Stockholm, men man blir bara förbannad utav att kolla på det. Idioter. Även försökt söka lite jobb nu på morgon, men verkar vara för tidigt för det med då inget nytt har kommit ut. Så jag ska sitta här och fortsätta pilla navel ludd, åtminstode till kl. 8 då jag ska ta och ringa veterinären. Diesel har spytt varje dag sen hon blev kastrerad. Bäst att ringa och rådfråga!


Momento vivere

Då har även denna dag sprungit förbi! Åkte upp förut till min mamma och snodde hem hennes "fuminator" och tog mig en genomgång på Tyson,


Det tar aldrig slut! Ska köpa någon B-vitamin till honom och se om det blir bättre. Ska bara luska ut vilket som är bra och prisvärt i denna djungel av tillskott. Efter det fick det bli ett varv med dammsugarn då jag tyckte att det var ganska nödvändigt, gick även på disken. Sen fick jag sån himlans värk i magen, haft ett par dagar nu men det kommer som hugg till och från. Gick och la mig en timme och efter det var det som bortblåst, skönt! Sen åkte jag och slängde skräp som samlas i skafferiet på en hög. Skjutsade även Lotta till dagis för att hämta Nadja och nu sitter jag här i soffan. Ska straxt börja med maten till T kommer hem, idag kör vi en slapp middag. Korv mä brö ;-)

Blandrasavel.

Förstår mig inte på folk som upptäcker att deras tik löper, och verkar fatta ett beslut över en natt att avla på hunden. En vanlig ursäkt är dessutom "att jag vill föra generna efter Fido vidare". Såg en tjej som hade en en blandning på två raser, ville ha en valp efter sin tik och valde en hane med betydligt mycket fler raser i sig. Hur tänker man då? Hur stora är oddsen att den valpen får sin mammas ras egenskaper? Eller folk som annonserar ut att dom vill para sin chihuahua med nån hund. Nakenhund, mops men pincher går också bra. Bra, genomtänkt avel! 

Jag skulle aldrig stötta blandras aveln, skulle aldrig gå och köpa en valp från en blandras uppfödare bara för att ägaren tyckte hennes söta rottweiler skulle få fina valpar med grannens amstaff som är så bra med barn. Kolla på blocket eller andra omplacerings sidor, hur många blandraser finns det inte? Som dessutom ligger ute för en billig peng, för mer kan man inte ta för en blandras. Impulsköp, nån sitter och skrollar på blocket efter en ny soffa, kommer över en annons på en billig, jätte söt liten valp. Köper, och sen ligger hunden ute igen efter ett år för att det istället har blivit en jobbig, trotsig stor hund eller folk som köper för att det är billigt och sen i framtiden kanske står där med en fet veterinär kostnad som inte kan betalas. 

Vill bara påpeka att jag är emot blandrasaveln men inte blandrashundar i sig. Dom är lika mycket värda precis som vilken hund som helst. Har själv Tyson som är blandras och jag älskar han av heeeela mitt matte-hjärta. Han köptes dock som omplacering och inte ifrån en blandras uppfödare.

Det borde bli avels stopp, det väller av blandras hundar på annonsidorna och ändå avlas det så otroligt mycket fortfarande. Inte konstigt att friska hundar avlivas när det pågår sån massavel. Sorligt! 


/ Irriterad och arg Sandra

Omnia vincit amor

Dagarna som varit, har spenderats ute när vädret har tillåtit. Har även jobbat, gjort ett besök till vet för att kastrera Diesel och så har vi även varit på bröllop, på Tobbes systers Becka och hennes mans Pelles bröllop. Jätte fint! Jag hade ett fin klänning och en fin kofta men dom två ihop blev ingen vidare snygg kombo. Så samma morgon som bröllopet åkte jag och mamma in till stan, hittade tillslut dessa ..



Synd bara att skorna gjorde för j*vla ont att gå i, så det fick bli ett par låga nöd skor att ha i väskan som sedan användes halva kvällen. Men nöden har ingen lag och mina fötter skrek av smärta. 

Hela dagen var väldigt lyckat och det var ett jätte vackert bröllop. Kvällen avslutades på brunn med god mat och bra sällskap. 








Projekt: Kista.

Igår slipa vi ner kistan och jag började måla, målade för tredje gången nu imorse. Just nu ser resultatet ut såhär,


Har kört med en liten roller och har inte bestämt om vi ska köra ett sista lager med pensel, så det blir såna där fina penseldrag.

Blir nog bra tillslut :-)

What to do, what to do.

Igår kväll blev det en spring runda med Tyson på 40 minuter, idag vaknar jag vid 7 tiden och nyser som en tok! Undrar om jag drog på mig en förkylning eller om det är pollen som spökar. Hur som haver! Idag har vi inga planer, inga! Det känns ganska så underbart. Så idag ska jag bara strosa runt i hemmet och göra det som faller mig in. Kanske måla våran kista, som för tillfället ser ut såhär ..


Brun och ingen vacker brun heller. Så den ska slipas och målas vit. Eller vååran Tv-bänk som förtillfället är ek och ganska så blekt. Får se vad nästa prjekt blir, resultatet visas hur som helst här på bloggen :-)
 

Borta bra, men hemma bäst.

Precis hemkommen ifrån firandet av min moster och min ena kusin Jörgen. T sitter bredvid och gluttar på "fast and furious" medan jag sitter skönt i soffan med laptopen i knät och känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre. 

Igår var vi på 30-års fest då Tobbes brors tjej Eve fyllde år. Var trevligt och roligt, speciellt att träffa Tobbes kusiner, bror och såklart Eve som man i vanliga fall inte umgås med så mycket, fastän man önskar att det vore mer. Vi for hem ganska skapligt ändå, T går ju på antibiotika efter hundbettet så han fick lov att vara nykter. 

Imorse vakna jag vid 8, skit kul! Eller inte, lyckades efter mycket om och men somna om en stund till. Efter pyssel här hemma så åkte vi sen ut till pappas och Cissis sommarstuga ute i Kålmorden tillsammans med bror Micke, Lotta och Nadja. Så dagen har spenderats där, pappa & Cissi bjöd på god mat och solen gjorde oss sällskap på verandan. Mysigt! Som vanligt så springer klockan iväg i det sällskapet. Så vi stressade sen hem till hundarna, rastade och gav dom mat och sen for vi iväg till mosters och kusins födelsedags fest. Likaså där var det jätte trevligt! Mysigt att träffa kusiner och kusin barn, mormor och mormors syster Linnea mfl. 


Samtidigt är det otroligt skönt att komma hem! Till min pälsklingar. Vissa dagar önskar man att det vore möjligt att klona sig, men man får göra det bästa man kan. Man är ju inte mer en människa och kan inte vara på 114 ställen samtidigt. 

Nu blir det att krypa upp hos T en stund innan det är dags att krypa ner till kojjs, är en dag imorgon också! Då väntar det middag hos mormor. För att avlasta henne så ska jag åka dit skapligt och hjälpa till, så.. 


Nattinatt!



GRATTTTTIS BROR!

Idag är ingen vanlig dag för det är min stora, storebrors födelsedag! Hurra hurra hurra!


Sol inne, sol ute, sol i hjärta, sol i sinne.

Hela dagen har vi spenderat ute och lapat sol! Underbart. Tyson har gått och flåsat hela dagen, det är det negativa med värmen. Men vi ska inte klaga! Jag kasta in honom i en svalande dusch och sen borsta av honom en himla massa päls och så har han också fått spendera dagen ute. Viva också, hon har fått sin sommar-färg!

Dagen får sammanfattas i bilder,








Nu ska jag och min solsting mysa ner oss i soffan med hjärtat mitt!



 

Älskade, älskade.

Igår eftermiddag blev T hundbiten, min lilla snuttepluttnuttlutt! Han kom in i köket och såg helt chockad ut. Går fram till mig som står och lagar mat och tar fram armen, som det är två djupa hål in i handleden *kräks*. Jag stänger av alla plattor, ställer bort mat, fixar hundarna på sina platser där dom brukar vara när vi åker bort, katten på övervåningen, kasta in Tobbe i bilen och gasa till akuten. 

Väl där var inte lika snabba ryck. Vi kom in till två sköterskor som gav T smärtstillande och la om såret och sen ut i väntrummet där vi hade en 7 timmars lång väntan framför oss. Pricken över i:et så var det hockey på TV i väntrummet. Jag for dock hem en snabbis och ordnade allt som inte hann att göras innan vi åkte iväg och hämtade upp tröjor, men åkte fort tillbaka. 

Folk kom och gick. Tobbe satt kvar, en kille med bruten tå som Tobbe satt och beklaga sig med och en gammal tant satt även kvar. Tillslut, efter två döda mobilbatterier, slut på energi och tålamod fick vi komma in. Läkaren titta på såret och sa förvånat "Oj! Vi fick veta att det var två små hål. Men det här är ju riktigt köttigt!" vid det här laget hade vissa ställen på handen börjat svullna upp och dom vart oroliga över att något att gått sönder i handen. Så nu blev det lite tempo, dom tog fram massa vertyg och började kolla hur djupt det var, spolade rent, sydde och avslutade med en stelkrampspruta. Efter 8 timmar satte vi oss i bilen och åkte hemåt och kom i sängs vid 3 tiden. 

Imorse vaknade jag av mina två älskade bröder som inte var lika älskade imorse, skulle kunna tro att dom paktat ihop sig när den ena ringer efter den andra. Den äldsta utav dom var iallafall påväg hit på en cigg och kaffe. Satt ute ett tag i solen, sen carpe diem:a jag dagen. Tog en dusch, gjorde iordning mig, ut med hundar, ge dom frukost och sen for in till stan och hämta ut antibiotika till T. Resten av dagen har varit lugn! Har tillbringats ute för det mesta, så himla skönt! 

T mår sådär idag, värker i arm och hand. Stackarn! Uscha vad jag önskar ibland att jag kunde ta andras smärta eller hälsa ifrån mina nära & kära, hatar att se dom jag älskar ha ont eller må dåligt. Älskade sambo, älskade familj, älskade vänner! Fan va ni betyder.











Busy, busy, busy.

Haft fullt upp! Maj månad, är nog den månaden där det är flest händelser på tapeten. Varje helg från fredag till lördag är uppbokat! Det mesta är nöjen, så det gör det lite enklare att överleva.

I fredags åkte vi upp till Stockholm, till pappa & Cissi. Därifrån åkte vi pendeln till "Norra brunn" där Johan Glans ståuppade. Det bjöds på god mat, bra sällskap och mycket skratt! Väldigt lyckat! Har än idag träningsverk i skratt musklerna. Så tusen tack för den presenten, den kunde inte varit mer uppskattad. Lördagen blev det att hjälpa till att öppna upp poolen. Vååååårtecken!


Blev även rensning av garage och ett varv till återvinningen, där vi inte var dom enda som hade haft garagerensning ;-)

Det käkades lite lunch och sen satte vi oss i Bettan (som för övrigt skötte sig så fint hela vägen upp & ner) och for hemmåt. Här hemma var det bara att landa, pussa på vovvsingarna och åka vidare mot bilträff. Mycket folk och mycket bilar! Trevlans. 

Senare blev det att somna till en film. Blev "The hunted house",


Klockren! (Om man har sett paranormal activity filmerna.)

Idag sprang vi igenom marknaden som är i Sörping och efter det var vi förbi hos Tobbes mamma Kerstin. Nu är vi hemma igen och jag har hunnit småplockat lite. Den känslan är skön! När man inte har hunnit varit hemma och när man äntligen får chansen att plocka iordning hemma. Underbart!

Nu - släppa ut hundarna och dricka kaffe!


 

RSS 2.0