Morgon rutin.

Namen! Börjar bli en morgonrutin av det här. Jag jobbar och T har semster. Varje morgon ser likadan ut. Imorse gick jag upp kl 5, eller tjaaa. Nästan, efter att ha snoozat i en kvart, så går jag upp. T ligger då kvar och slummrar. Går ner till nedervåningen och har sällskap av Tyson som går upp samtidigt som jag. Sätter på kaffet, tar en cigg (första "måstet" på dagen). Sätter mig vid datan och katten ska smöra så mycket som möjligt i hopp att få en tidigt frulle. Sen rasta av Tyson (Viva sover fortfarande vid det här laget). Sen plockar jag och städar undan lite, andra "måstet" för dagen. Känslan av att ha det gjort på morgon och inte har något måste direkt när man kommer här är wonderbar! Sen åker jag till jobbet.


Det morgon pigga gänget. Sjusovarna får jag lägga upp bild på en annan dag ;-)
 




I´m alive.

Inte haft mycket tid att skriva, eller ork rättare sagt. Har jobbat som en tok, igår blev det bara att komma hem duscha. Så for vi på kalas och storhandling på det. Blir jobb idag med, men imorn då! Då är jag ledig. Mer en välkommet! Då ska jag också försöka åka och köpa möbler, så håll tillgodo!



...

Förvarnar om att detta kan komma att bli ett klagoinlägg. Alarmet ringde kl. 5 imorse, vaknade med mensvärk och en axel som inte är med på noterna (bara för att vi bar ner en skänk från övervåningen igår) och på det så har vi en mördar-dag på jobbet med först tre hemstäd och sen flyttstäd efter det. Vet inte om jag ska skriva mitt testamente nu, eller om jag klarar mig till lunch.

Skämt åsido! Igår hade vi en sån där slöar dag. Var inte planerat, vi skulle ha storahandlat, målat sänggaveln mm. Men regnet öste ner och vi liksom fastnade här hemma i soffan. Den enda gången vi ansträngde oss var för att åka till pizzerian och hämta mat. Så vi var bara hemma och grisade ordentligt. 



Annars få filurar jag på vad jag och T ska hitta på under hans semester, tips?

Visionen över sovrummet.

Nu har vi (Läs, jag) filurat och filurat. Tapeterna är ju uppe nu, dom har grå/rosa/svart i sig (rosa mot T´s vilja, men så blev det ;-))
Så nu ska vi bara anpassa all inredning efter det, min tanke är ungefär ..


Gulligt! Tapeten är den vi har som fond nu. Spegeln på bild finns på jysk, ska dock försöka hitta en med vit ram. Gardinerna ska bli mina!! Dom bara ska det. Plånboken kommer eka efter det, men det får det vara värt! Det gråa sängöverkastet är snart beställt, dom vita ramarna finns liknande på ÖoB för billig peng, snygga är dom också! Och sjäälvklart en rosa, gullig pläd. 
 
Sen så börjar det nog likna ett fint sovrum och i slutändan kommer jag nog kunna få över T på min sida också.

Titanic i Norrköping.

Idag jobbade jag på förmiddagen. Vilket inte gjorde så mycket då det spöregnade och åska. Sen for det hem, tog en snabbdusch så åkte jag och Tobbe vidare till stan, vid det här laget hade det hunnit bli solsken och varmt. Där blev det Titanic utställning. Var faktiskt intressant och bra. 


Man fick även ta ett sånt där jätte vackert kort, precis vid entrén ;-)

Sen for vi hemmåt, där bror Christer, Stina och Cornelia var. Så eftermiddagen har varit jätte bra! Mysigt!
 




Family is forever.

Bilderna får tala för gårdagen,

 
 

Sovrummet.

Nu är tapetseringen och garderoben på plats! Så för tillfället ser sovrummet ut såhär,


Ska få upp grejer på väggarna, lite rosa ska in. Sänggaveln målas vit (??) mm. Så före och efter bild kommer när det är helst klart! ;-)
 




Live love laugh

Nu har jag fått lite bättre bilder på byrån,


 


Annars så vart var pappsen, Cissi, hennes barn, bror Christer, Stina och Cornelia ute hos oss i Västerby igår. Pappa hjälpte till att tapetsera. Så vart det att grilla lite gott efter det. Mysig dag! 

Bilder kommer senare på sovrummet, för nu ska jag straxt åka iväg och jobba! Ha en bra dag!


 
 

Bla bla bla.


Ärligt talat, vem orkar bry sig?


Ska sluta läsa aftonbladet. Det enda som står är ju bara trams.
 

Live Love Laugh

Har precis blivit klar med en byrå jag köpte förra veckan. 

En dålig före bild ;)


Efter,
 

.. Och en ganska dålig efterbild. Men då har ni ett hum om restultatet.

Nu ska jag fixa iordning lite här hemma så är det snart kojjs för våran del. Imorn väntar äventyr! :-)
 
 

Kistan.



Nu har kistan fått sin plats. Love it!


 

...

Precis kommit hem från jobbet, har hunnit slänga mig i soffan och tagit ett snack med P i telefon. Soff-delen skulle jag aldrig gjort känner jag nu. Segast i stan! Men ska snart sätta fart och raka Viva, måla byrå och laga mat. *Ger mig själv en rumpspark*

Annars är brödskrinet klart också!


Tadaaaa! Gulligt!


 
 

Underbara söndag.

Igår var det en "inte ens önska sin värsta fiende"-dag, utan överdrivt. Förmiddagen började skapligt lungt, jag målade medan vi väntade in mamma som skulle sluta jobbet. 

Klockan hann att bli ganska mycket innan vi for till Ikea och köpte garderoben. Hem, bära på 2 st 90 kg´s kolli, upp med allt på övervåningen. Slår upp monterings manualen, det skulle lika gärna kunna stå på grekiska och vi skulle förstå precis lika mycket. Vi började som smått iallafall. Började likna mer och mer en garderob, tills jag insåg att en skiva låg åt och fel håll. Göra om, göra rätt. Efter mycket om och men, vart det fatktiskt en fungerande garerob. Tanken var att vi skulle ha den mellan kakelugnen och väggen, och efter att T hade måttat så skulle vi haft ungefär 1-2 cm tillgodo där. HA HA HA! Eller not! Som om att vi trodde att allt skulle flyta på efter att monterat den. Väggen var så skev, T var envis. Han skulle ha in den där, ner och hämta slipmaskin. Och slipa bort halva väggen. Vid ca 22.30 på kvällen, hade T slipat klart och dammet låg som ett täcke över hela sovrummet. Vi fick in garderoben, men vi vill ha in den 5 cm till. Fast där gav vi upp. Vid det här laget rann svetten om oss, hyllorna i garderoben rasa, frustrationen växte. Så om båda skulle överleva den kvällen, var det lika bra att lägga det på hyllan. 


Nu var det bara det att sovrummet såg ut som ett kaos, det var damm överallt. Så blev att damssuga och damma, slänga alla kläder, sängsöverkast i tvättmaskin.. Och sen kunde jag äntligen gå och lägga mig vid och garderoben var halvt på plats.

Så nu sitter jag här, inte ett dugg utvilad och ska snart åka och jobba. Underbart! *Posetivt tänkande*

Äntliiiiiiiiigen..

... ska vi snart åka och köpa en garderob! Vi kastade ut våran halvtrasiga garderob innan vi måla om i sovrummet, så alla kläder har legat i hög i den lilla hallen utanför sovrummet. Lite halvpanik sådär på morgon när man ska jobba och leta fram kläder. Men snart bär vi av till Ikea och hämtar oss en Dombås ;-)

Ja jädrar vad man lär sig att inte ta saker och ting förgivet ;-)




Lycka!

Då var gunghästen äntligen klar!

Före,

 
 

Efter,

Someone's trash is another's treasure

En jobb förmiddag avklarad. Kommit hem, målat, byt kläder, vart på loppis, vart ute med brors hundar och handlat mat! Effektiv med andra ord, medan T ligger och tar sig en powernap.

Han som sa "så skönt med semester, jag kommer ha så mycket energi över om dagarna" ;-)



På loppisen hitta jag iallafall den här,


Har letat efter en i evigheter! Och äntligen hitta jag den! Den ska sjääälvklart behållas och pryda köket. 

Sen har jag även hunnit måla gunghästen, sista lagret. Så den står och torkar till sig nu.


Blir fint! 

Nu väntar jag på att bror Christer, Stina & lilla Cornis ska komma så ska vi grilla till det! Yummie!

...

Jisses! Kollade precis på klockan och insåg att jag borde vara i sängs vid det här laget. Imorgon är det upp tidigt och jobb för min del. Men vad gör det om hundra år ;-)

Jag har stuttit och pysslat med dom sakerna som köptes idag, en del är klar! Dom andra står och torkar.


Nahe! Vart tusan är John Blund nu då?
 

"Ska bara ha hundmat...."

Idag åkte jag och mormor in till stan. Jag fråga om hon skulle med in för att jag skulle bara köpa hundmat. Köpte även nåt nytt färskfoder till Viva, samma fast annat märke för att testa om hon vill äta det. Så träligt att behöva "svälta" henne genom att hoppa över en måltid för att hon ska äta senare. Så nu hoppas jag verkligen att det här funkar. 

Sagt och gjort! Efter det hoppa vi in på blomsterlandet, mormors förslag. Ut därifrån kom jag med tre st lådor, prickiga och fina... eller nåt ;-) Och! Det kommer mera! Jag hade sett ut en gammal gunghäst på blocket, som jag passade på att smsa på "när jag ändå var i stan" (sämsta ursäkten!).

Så fynden idag blev,


Lådorna står redan och torkar efter första lagret färg, hästen ska slipas ner bli vit och någon fin text på *Har en vision* 

Efter det åkte vi även förbi Norsholm loppisen där jag köpte en stor hundbädd till brors hundar, så nu blev dom glada! Nu ska jag roa mig med att skrika i min plånbok och lyssna på efter ekot. 
 
 

Hem är där de du älskar bor.

Ännu en möbel gjord och klar.

Före,


Sådär härligt mörk röd. Var även ett helsike att slipa bort, men det gick efter några svordomar och hjälp från T ;-)


Efter,



Vitmålad (ofcourse) och textad. Älskar benen!
 

Home is where the heart is.

Då är byrån klar!

En lite luddig före bild ;-)


Sambon och fyrhjulingen fick vara med på ett hörn. Där är byrån innan, jätte fina mönster och handtagen på lådorna var guldfärgade platsknoppar (vilket inte är synligt, men så vare ;))

Efter,

 
Vitmålad och textad, "Home is where the heart is" och bytt dom fula knopparna mot ett par finare.

Måste även visa bild på en kista jag köpte här om dagen, som dock inte är påbörjad ännu. 


Skit fin! På sidan finns det en gammal lapp, om att den en gång har fraktats från Söderköping till Norrköping. Funderar på att försöka ha den kvar och synligt. Annars behöver den en renovering då den inte är i någon kalas skick. Men ballare kista får man leta efter ;-)
 



 




Sneakpeak.

 

Tapet-dilemma.

Nu är sekretären såld, med en liten tår i ögat. Dock finns det nu mer plats i köket ;-)

Annars har vi påbörjat renovering av sovrummet. Blev en ljus, ljus grå färg. Jag insåg när den väl var på plats att jag inte tyckte om den, men T tyckte att den blev bra. Så det blir att göra en fondvägg, trots att det inte skulle göras. Men måste på nåt sätt få bort "bår-hus" känslan av den där gråa. 

Så nu sitter jag och kollat lite tapeter, velar mellan dessa ..

 


Lutar åt den til höger, då färgen på den övriga väggen är så ljus. Ajja! Det återstår att se. Vilket I-landsproblem ;-)
 

Projekt - Sekretär.

Idag har jag vart en sväng på loppisen i Linghem och kom hem med lite smått och gott ;-) Bild kommer vartefter att jag håller på med dom. 

Annars så blev sekretären klar igår kväll! Så nu står det och bara är ivägen i köket, tanken var att det skulle behållas. Men tanken var även att vi skulle ha gjort iordning sovrummet lite innan dess och fått lite plats, vilket vi inte hat. Så hojta till om intresse skulle finnas!

Före,


Efter,

 
 

Ännu en somrig dag.

Idag har jag gjort klart alla lådor till sekräteren och även börjat måla själva seketären, så den är klar om ett par dagar. Har även varit en sväng hos veterinären med Viva och kollat hennes knöl på magen. Sist hon hade det opererades hon får ljumsk brock, men idag såg det fint ut enligt vet. Hon kände inget konstigt, så det var lugnande. 


Resten av dagen har spenderats ute i det fina vädret. Plockat alla rabarber och fryst in i väntan på att bli en paj och myst med fasters gullunge, Nadja.


Älskar det gula "havet" i bakgrunden och självklart jordens vackraste vovve <3

Nu blir det en dusch och sen krypa ner till kojjs för våran del. Hoppas att jag kan visa upp ett färdigt resultat av sekretären redan imorn.
 

Hur jag "shabby chic" textar.

Jag håller just nu på med sekretären som jag köpte på loppisen. Pilligt och det tar sin tid, men fint blir det! 

Tänkte visa dom olika stegen, hur jag bär mig åt för att få texten på möbeln.


1. Först har jag valt ut en text och typsnitt på datan som jag skriver ut, och sen för över på ett bakplåtspapper.
2. Mäter och placerar den där jag vill ha den (tejpar även kanterna så att den inte kan flytta sig. Sen trycker jag löst med en penna.
3. Därefter tar jag en blyertspenna och ritar efter "linjerna" som blivit av trycker ifrån pennan (i steg 2) på möbeln.
4. Sist men inte minst, sitter jag och fyller i med färg med en pytte liten pensel.

Resultatet efter textningen och efter att ha slipat till möbeln så den får "shabby chic" looken så ser resultatet ut såhär,



 
 
Finns säkert sätt som är lättare och sätt som är svårare, men det här funkar för mig. Bild på det färdiga resultatet kommer inom några dagar :) Håll tillgodo!

Nytt projekt!

Idag har jag varit ute hela dagen, så jädra skönt! Åkte i förmiddags till loppisen i Norsholm, där ja fick med mig en sekretär hem.




Den har potential! Satt ute och slipa den och nu står den isär plockad och redo att målas. Nackdelen är att min axlar är sönderbrända och jag ligger just nu med jordens värmeslag. Illamående och svettas/fryser om vartannat. 

Bra där Sandra!


 
 
 

Bad-dag.

Idag har det varit en ganska lugn dag då både jag & T är krassliga ännu. Vi var iaf uppe hos mamma & Thomas, där Tyson fick bada. Så vart det en sväng till stan också där jag köpte "vom og hundemat", så nu ska det börjas med det! Tanken var igentligen att åka in och köpa något kosttillskott. Men så fick jag alternativet att köra med Vom, vilket är super bra om det funkar och att dom får upp all näring dom behöver genom maten. 



 

Misslyckad 23-åring.

Tänk om jag hade sagt till mig själv när jag var 16, ifrån Sandra, 23

Gå klart skolan. Sköt skolan. Ge allt. Härda ut. Ta en välförtjänt student. Gå ut med bra betyg. Skaffa ett bra jobb.


Istället blir det bara skit. Skit betyg. Skiter i skolan. Skit med jobb. 

Projekt: Kista

 

...

Idag har jag kört en tvättmaskin, textat på möbel (bild kommer senare när beslagen är på) och gjort smörgåstårta.


 
Blev en slarvig en med majonäs och creme freisch, skagenröra, tonfisk, räkor, ägg, skinka, purjolök och gurka. Sanningen är den att jag inte skulle stå ut att stå en dag till framför en varm spis.

Har också tagit det lungt när feber yran tagit över. Förstår inte hur man kan känna sig så jädra lam i kroppen, helt slut ingen ork. Känns som spagetti i hela kroppen. Tur i oturen att jag inte ringts in på jobb den här veckan.

Hur som! 

Den enda fördelen

... med att vara sjuk och alla sömnlösa nätter är att man får se hur fint det är ute kl. 04 på morgon.




 
 

Skit också.

Var så jädrans trött igår och ville ta en powernap hela dagen, men blev inte av eller jag höll mina tunga ögonlock öppna. Framåt kvällen var det otroligt skönt att lägga sig men halsen började strula, bränner och värker. Huvudet likaså och ögonen bara rinner och rinner. Efter att legat vaken en bra stund gick jag upp, tog en bafucin och kröp ner till kojjs igen och somnade tillslut. 

Och imorse vaknade jag straxt efter 6 när T sa "hej då" och nu sitter jag här och huttrar i min fleece tröja och med en kopp té. Vill inte va sjuk! 

RSS 2.0