Helgen, kom och gick.

Denna helg har varit händelserik/segaste någonsin. Lördagen började med käk hemma hos mamma med familjen, sen for det vidare till ett par gamla kompisar för min, Tobbe, Micke & Lottad del, till Dajjan & Frida. Träffade även Natta där! Blev en hel del alkhol-intag. Men summan av kardemumman så var det en lyckad kväll! Vi for hem vid 3-tiden. T slockande på en gång! Medan jag var tvungen att vänta på att jag kunde gå och lägga mig utan att det kändes som att sängen och hela rummet snurrade. Vilket det gjorde tillslut! Söndagen, hände ingenting alls! Jag sov fram till kl. 15, gick upp käka en fet pizza och gick och la mig igen! Det var den dagen.

Igår var också en riktigt seg dag. Men den lyckades springa iväg trots det och på kvällen tog jag, min självdicplin och Tyson en lång promenad, bla. upp till mormor en snabbis. Var hemma igen vid halv ett ungefär och då stupade jag i sängs och idag vaknade jag rätt skapligt! Det + helgen dyngsrytm, så känns det som att jag är i konstant zombi mode just nu. Men det ska inte hindra mig! Idag har jag lite ärenden att stå i! Ska hämtas paket, förbi mormor, storhandla mm. 

Snart är jag nog på bannan igen!



Längtar!

Oh nu vill jag till flytta! Vill till huset, helst igår! Längtar sååå. Jag vill komma in kunna börja tapetsera, gör det fint. Ha upp våra saker, får klart allting. Ha sommar, kunna spendera tid ute på tomten, köpa en grill, kunna släppa ut hundarna, busa med Nadja, ta en öl med "grannarna".

Bara kunna gå ut genom dörren och komma ut på en stor tomt. Så lite, men som jag saknar det! Slippa trapphus, slippa möta på en granne när man ser ut som värst på morgon och måste rasta hundarna (förutom Micke & Lotta då men dom har ju sätt mitt riktiga fejs förut). Eller gå ut på ballkongen för att röka, på ena sidan är dagiset med skrikande ungar och på den högra sidan finns en dussintal ballkonger med öppen syn till grannarna (cigg sällskap är ju inte fel, bara ibland).

Nej! Nu får det gärna bli maj :-)


Google diagnos.

Nu har jag suttit på google och pratat med J och satt en diagnos på mig själv! Har extremt ont i knäskålen, kan vakna på nätterna och jag kan inte flytta benet för det är en sån jädra smärta. Även efter varenda långpromenad med Tyson, går jag omkring och haltar här hemma och när jag väl har satt mig på golvet så strejkar knät och jag kommer knappt upp igen. Google och jag har nu kommit fram till att det troligtvis kan vara vatten i knät. Men till nästa grej. Är det någon som har/haft det? För jag undrar vad läkarna kan göra åt det. Om det är något icke humant som att dra in en slang i knäskålen och suga ut vattnet - så tänker jag absolut inte göra något åt det. Men om det är några mirakel piller man får så är jag på! 

Nån som vet?

Film-dag med kussen.

Är så jädra trött! Tror John Blund för en gångs skull har kastat en massa grus i mina ögon. Tack för den! 

Dagen har spenderats med kusin Jöjje. Han kom hit på förmiddagen, blev att se två filmer. 




Båda är helt klart värda att se! The experiment, en thriller/drama. Riktigt bra faktiskt! Handlar om att dom ska göra ett experiment på ett gäng killar. Genom att låsa in dom i ett fängelse några får rollen som fångar och andra som väktare. Som sen leder till maktmissbruk osv. Se den!

Den andra Tucker & dale vs. Evil, är en favorit i repris. Det är en komedi/parodi på alla dessa filmer om ungdomar som ska åka ut i skogen för att tillbringa en helg. Så är det alltid några skumma invånare till rednecks som jagar dom genom skogen med yxa osv medan den dumma blondin ramlar konstant.. Well well. Vi har nog alla sätt en typisk sån film! I den här filmen får man se det ifrån redneckens point of view och oturen som alltid är med dom. Helt klart sevärd.

Efter att vi suttit och degat i soffan och nästan slagit rötter  började jag fundera på om det gick att skaka sönder en ägg-gula när det ligger i ägget. Jöjje var såklart på. Så vi skaka, skaka och skaka. Men guess what! Funka inte, gick inte. När vi ändå hade haft sönder ett ägg så påbörjade jag med maten. Köttbullar, potatis och sås. Gottit! Blev även en hel del kaffe och "krokodil tårar" på det. 

Nä, nu ska jag bara ta en runda med Tyson sen blir det att krypa ner till sängs! Rekord tidigt för att vara mig.

Nattinatt!



Så det kan bli!

I söndags var vi på stan en snabbis. T hade en massa present kort som han skulle handla upp. Så åkte in till Maxi där mötte vi även upp Micke, Lotta & Nadja. Jag hade "köp förbud" då det var Tobbes shopping dag ;-) 

Men jag slank in på lite affärer ändå, bara sådär! Hittade en snygg tröja, sprang och testade det. Gjorde mig osynlig fram till kassan, betalade och sprang ..



Tuff va? ;-)

Nu ska jag straxt ut med hundar, slänga soppr och boka en tvättstuge tid! Duktig tjeja!



Det där röda huset med vita knutar är snart vårat!

Nu är det bara att hålla tummarna på att allt går ur vägen. Vi ska lämna besked imorgon om vi vill ha det, sen ska även kontrakt skrivas på. Men sen är det vårat, vårat lilla hus på landet. Så underbart! Komma ut till landet igen, lämna detta trapphus. Sen är det bara 20 minuter till Sörping/Norrköping så jag kommer fortfarande spendera tid här och träffa mina vänner. 

Men nu vill jag bara att tiden ska gå fort. Jag vill ha sommar och landet!



Låt dagarna gå fort.



Fick hem en avi ifrån posten idag. Nyfiken som jag är, tog jag bilen och åkte ner direkt. Fick en pärm till nagel-kursen. Nu börjar det närma sig. Härligt!



I only wanted to see you underneath the purple rain.

Inköpen från Ikea,



Mina nära och kära som förljer min blogg, vet att vi hade ett dilemma. Om vi skulle välja köksbord & stolar eller prioritera sovrummet istället (därav det lilla kollaget nedanför till äldre inlägg).



Och det var just precis det här vi köpte. Säng överkastet och två lila lampor. Nu är det mera mys faktor där inne. Dock är sängöverkastet (skäms på oss) för litet. Men vad gör det, det är fortfarande skönt lägga ögonen på det :-) Så det är inte så att det saknas någon meter åt något håll.

Så funderar vi på att rusta upp Tobbes gamla furu köks bord och stolar istället. Blir nog fint!




 



Familia ante omnia.

Igår åkte vi som bestämt in till Christer, Stina & lilla Cornelia. Mycket mysigt! Bjöds på tacos och massa bebis mys.









Åkte hem rätt sent och upp tidigt idag! Först fick vi morgon besök utav Micke & Nadja. Mycket mysigt! Sen åkte vi och lämnade hundarna hos hundvakterna för att åka och kolla på ett hyreshus tillsammans med Micke, Lotta & Nadja (tvåfamiljshus). Så fint! Skulle vara perfekt för hundarna och oss också såklart! Så nu är det bara att hålla tummarna för att vi får det. Var tydligen många intresserade på även detta hus!

Efter det for det vidare till Linköping för att kolla på en golf till bror Micke. Sagt och gjort! Var en riktigt fin bil, så Micke slog till rätt fort. Vilket han gjorde rätt i. Efter det blev det Ikea lite fort, var igentligen bara meningen att hänga med in som sällskap till Micke & Lotta då dom visste vad dom skulle ha. MEN när man går där så kommer man ju inte ut tomhänt! Vad det blev, får ni se imorn (typiskt att vi glömde kassen i brors bil).

Sen for det även vidare till Bestorp till Thomas, mamma och barnen. Bjöds på mat, slutade även med att alla satt klistrade framför melodifestivalen. Blev hemfärd sent även denna kväll. 

Har varit en jätte bra dag! Nu har vi våra älskade hundar hemma igen och T har precis gått och lagt sig. Så jag ska ta och göra honom och hundarna sällskap straxt. Är super trött! Så ..






"And days go by. I can feel 'em flyin'. Like a hand out the window in the wind."

Alla bestyr blev gjorda igår och desto mer har jag idag. Skönt det, det får dagarna att gå. Nu är det bara dryga 3 veckor kvar till utbildning börjar. Underbart!

Igår kväll/natt sadla jag på Tyson klövje väskan så vandrade vi runt i Sörping. Så skönt helt tyst och inte många människor ute. Vi träffade på en ägare med hund, vilket bara är bra. För då passar vi på att träna hundmöten. Sen gick vi förbi hundrastgården och busade av Tyson. Han springer, lägger sig ner och rullar, springer, rullar osv osv. Gjorde även lite sök där med leksaker. Sen knattade vi hemåt igen. Blev 1½ timma ute. Kom hem vid 00.30. Så då var det bara att slänga sig i sängs bredvid T. 



Idag vaknade jag skapligt utav att bror C ringde. Han var påväg hit för att dricka kaffe och ta en cigg. Sagt och gjort! Nu ska jag klunka en kaffe till, sen blir det att sätta fart på denna dag!



Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns.

Hemma! Eller igentligen mellan-landar jag bara hemma några minuter till. Dagarna rullar ju faktiskt på för den arbetslöse också! Jag har/ska ..

- Gå ut med mammas hundar.
- Klippa klor på Tyson (har börjat ta två klor åt gången varje dag. Just för att det inte ska bli ett stort frustrations moment och för att för en gångs skull få bukt på han långa och grova klor.)
- Till Willy´s för att handla.
- Ta en lång promenad med Tyson.
- Skjutsa Moa till stan.
- Tanka bilen.
- Damssuga.
- Göra pannkakor.

Men just nu! Sitter jag bara och njuter av en kopp med kaffe. Yum Yum! Lugnet före stormen ungefär.





Aktivering - Tyson & jag.

Igår kväll när det var dags för hundarnas sista promenad för dagen. Så passade vi på att sadla på Tyson med selet, linan och däcket efter. Det gick bra med selet, han störde sig inte alls på att ha det på sig. Han gick även fram och nosade lite på däcket. Så allt gick bra tills han upptäckte att däcket hängde efter honom vart han en gick! Mycket läskigt, ibland vägrade han att ta ett steg till. Men med lite mutor och mycket beröm för varje myr steg han tog. Så gick det bättre och bättre. Tills slut drog han faktiskt däcket. Helt plötsligt var det jätte roligt, svansen for fram och tillbaka och det gick fortare och fortare. Så det var mycket uppskattat den lilla stunden vi drog. Jag blev lite nojjig ifall däcket skulle bli för tungt. Det vägde faktiskt en hel del! Speciellt när snön bromsade ner det en hel del. Men antar att man får börja små korta stunder och sen öka på det pö om pö. 

Det var hur som helst jätte roligt. Så blir nog ett litet varv ikväll igen. 

Imorse vaknade jag rätt så skapligt. Jag har även hunnit en hel del! Rastat hundar, duschat, pratat i telefon (alot), bäddat säng, vart och mött upp en tjej för att sälja ett solpuder som aldrig kom till användning här, påbörjat tvättstugan. Det enda som tar emot är den där jädra disken! Bluuuäh! Finns inte tråkigare. Nån gång under dagen ska jag även mosa in "nagel-pill". Vilket inte är så smidigt mellan tvättstugevarven (och disken, om jag inte skjuter upp det ännu en dag). Ska även ställa upp på bror sen, köra han till verkstan. Well well! Det får gå.

Ha en bra alla hjärtans dag!



Skryt!

Bara för att skryta över min hemmagjorda potatissallad,




Yumyum!





Måste svara på frågorna här. För kan inte svara eller gokänna kommentarerna. Nåt vaising. 

Mia - När börjar utbildningen?
Kan du inte ha någon form av praktik i väntan på utbildningen??

Utbildning börjar den 9 mars. Praktik kommer jag ha sen i 250 timmar, det ingår i kursen. Så bara hålla ut dom sista veckorna :-)




Snart så! Snart.

En arbetslös människas dag:

- Gå upp kl. 9 (och tycka att man är uppe med tuppen).
- Gå ut med hundarna.
- Dricka kaffe/sitta vid datan.
- Upptäcka att klockan är 12.
- Hoppa in i en dusch.
- Börja laga mat (bara för att man är rastlös, maten ska igentligen inte vara klar förrän 6 timmar senare)
- Gå ut med hundarn igen/snacka med andra arbetslösa grannar.
- Sätta sig i soffan/rulla tummar och deppar ihop lite av tanken att man bara sitter och låter dagarna springa iväg. 

Spyr på det här. Vill inte vara hemma längre, vill sätta fart nu! För en liten stund sen träffade jag även en människa som var tveksam över mitt val av utbildning. Vilket gör att jag får mig ännu en mega kick, får en "jag-ska-allt-visa-henne" push. Vill börja med utbildningen nu! Jag är taggad till 1000.



R.I.P



Whitney Houston.


Snowflakes are like kisses sent down from heaven.

Blev en lång promenad med Tyson ute i Tomtaholm. Hittade även hans gamla flexikoppel för några dagar sen. Gissa om han är lycklig! Han fick gå i lång lina hela promenaden.

För en gångs skull försökte vi inte slå tids-rekord på den rundan utan tog det lungt. Tyson hann rulla i snön, få sina glädjeryck så han for fram och tillbaka, leka med pinnar mm. Underbar vinter dag. Tänk om hela vintern var som det varit idag! Då skulle det kunna vara min favorit årstid. Solen lös, lagom kallt och lagom mycket snö. Mysigt!

Vi kom iallafall hem tillslut. Där möttes vi av en över lycklig Viva. Jag hoppade in i en dusch och satte T i sysslor. Han fick laga mat. Blev faktiskt riktigt gott! Hemmagjorda biffar, klyfpotatis och bea. Yum yum! Efter det någon gång försvann all min energi. Är super trött! Blir en powernap på det här. 



ÄNTLIIIGEN!

... har jag fått mitt efterlängtade drag sele. Dessutom blev Tyson riktigt snygg i den ;-)



Så nu är det bara att åka in till stan och hämta ett bildäck ifrån en kompis och sen ut och dra! Härligt!



Stockholmooooo.

Helgen har gått super fort! I Fredags lämnades det hundar till hundvakterna. Lördagen packade vi bilen, åkte och kolla på ett hus som ska hyras ut (över hundra intresserade, så oddsen är inte med oss), sen vidare till Stockholm, upp till pappa m. familj. Chriser, Stina, Cornelia och Micke var även där. Blev en rätt så lugn dag och en mysig kväll. Snart var det dags för att lägga sig i gästrummet med Micke och Tobbe som sällskap. Det är ju som vanligt på småtimmarna! Dom är fnittriga och har en humor liknande en 10 åring :) 

Morgonen därpå vart tidig. Micke är ju jordens sömntuta, så jag trodde att det var jag som skulle få hoppa på honom för att få upp han ur sängen den morgonen. Vilket är skönt för sålänge han sover känns det "okej" för mig att sova .. Meeeen jag vaknade av att Micke satte sig upp och pratade med T. Så .. Det var bara att kliva upp för en annan också! 

Frukost, cigg. Sen var den dagen igång ganska snabbt. Vi for och kollade på en bil åt Micke, farmor och farfar kom även upp till Stockholm, en massa mys med Cornelia, käka god mat mm. Dagen blev till eftermiddag och vi hade tänkt att åka skapligt för att slippa köra i mörkret. Vilket inte är möjligt! Tiden dras lätt ut på uppe i Stokcholm när det är så trevligt. Men vi kom iväg till slut iallafall. Micke sov i baksätet, jag körde och Tobbe satt och repetera hur trött han var. Men det var ju bara plattan i botten så var vi snart på hemma planen. Åkte upp och hämtade Viva och Totte hos mormor sen hemåt. Dååå var man skapligt trött. Blev ett bad, lite Cs och sen sloknade jag ganska fort! Nu på morgon kom mamma med Tyson, min pojke vad jag har saknat honom! Viva överöste honom med 1000 pussar. Så tog mamma med sig Totte hem. Och nu är allt som vanligt här hemma. Så skönt. 

Så det var min helg uppe i Stockholmo! Nu ska jag lista ut vad jag ska göra åt den här dagen ..



Natt bestyr och (o)sköna morgon.

Min natt har varit skum! Jag kommer ihåg att jag vaknade och tog på mig BHn. Av vilken anledning har jag ingen anning om. Och imorse när jag vaknade var jag helt säker på att det var sommar! Solen lös in i sovrummet mellan persiennerna och någon satte igång och klippte buskarna utanför. Den känslan alltså! Tyvärr varade den inte så länge. Tittade ut och det var bara vit. Snö, snö, snö. Suck! "Busk-maskinen" var bara en sån där manuell liten snöplog. Ville krypa ner under täcket igen men en arg T ringde. Batteriet till datan hade dött och bilens framdörrar gick inte att öppna. Rooooooooligt. Nu skulle jag sätta mig och leta efter ett nytt batteri till datan, vände på batteriet och såg en massa kruseduller. Det skulle lika gärna kunna stå på grekiska och jag skulle fatta lika mycket som jag gör nu. Blev iallafall att kliva upp!

Snart är det dags att packa in hundarna och mormor i bilen, så ska vi åka till Linköping i halkan. 



Det finns inget hinder som du inte kan övervinna Ingen utmaning som du inte kan anta, Ingen rädsla som du inte kan övervinna, Oavsett hur omöljigt det en kan verka.

Bloggen är lite åtsidosatt för tillfället. Jag har haft fullt upp dom senaste dagarna. Spenderat mycket tid med min kära mormor, ställt upp på nära och kära, aktiverat hundar osv.

Idag har jag agerat chaufför åt min mormor i snö ovädret. Lämnat och hämtat. Testat nytt recept på "burgare" fast blev biffar (minus ost) Godkända!





Medan jag stog och lagade mat körde Tyson ett race med kökmattan. Han skjuter iväg den med hjälp av framtassarna så den tillslut blir som en boll. Lätt road :-) 

Förut bultade jag på mig med termo brallor, mössa och vantar. Tyson fick på sig sitt vintertäcke sen åkte vi till hundrastgården. Det var mycket uppskattat! Han for som en tok från ena sidan till den andra. När han väl lugnat ner sig körde vi en hel del lydnad. 

Så nu ligger han och sover gott. Tyson, T och Viva ligger och snarkar ikapp. Snart är det dags för mig att göra dom sällskap. 

Slänger upp en bild på bror Christer & lilla Cornelia. Taget här om dagen, när vi hade en träff hos våran mormor.


Fina <3

 

 



RSS 2.0