YESYESYES!

Tadaa!
Min exemplariska sockerkaka. Vill igentligen bara skryta, att för en gång skull fick jag till en hel sockerkaka.

Dessa statusar.

Idag är mitt tålamod på noll tror jag. Man vet det när man tagit sin första kaffekopp, satt säg vid datan. Om man stör sig på mer en hälften på alla facebook-statusar, då bådar det inte gott. Som tex.
- astrött.se eller hungrig.com osv osv.
- Eller "Snälla låt mig bara få dö!" ungefär.
- Eller något i stil med "asso bah palla ha svenska lektion".

Eller så möts man utav ett gäng kedje-statusar, eller när någon varje morgon skriver en kärleksförklaring till sin "älskade". Jag tycker jag rensar och rensar i min vänlista, när det är någon jobbig människa som terrar med jobbiga status-uppdateringar 24/7.
Så om någon vän från fejjan skulle läsa det här, känn dit inte utpekad för du finns kvar i min vänlista. Annars vore du borta ;-)

Sen är inte det här någon biggie. Bara jag som vaknat på fel sida, dåligt tålamod - störa sig på det första bästa ;-) Nu - kaffe!

Vår-kväll.

Har jordens huvudvärk idag, bara dunkar på. Jobbigt! Ska väl lägga mig för att vila en stund, för att se om det går över.

Igår kväll åkte vi upp till mamma för att hjälpa henne med bilen, trots dom kalla graderna ute så fick jag såna vårkänslor! Solen hade börjat visa sig efter en hel dag bakom molnen. Efter det åkte vi upp för att träffa bror Micke som stog och hjälpte Fredda med bilen. Träffa folk och meck, hör också till våren. Folket börjar vistat ute mycket mer och man springer på dom titt som tätt. Vi bestämde att vi skulle ta en kaffe, innan det var dags att åka hemmåt för att plugga lite.
Nadja med bus-blick.

Nae, nu ta en ipren och vila.

Just my luck.

Puuh. Idag är ingen bra dag. Man vaknar vid 9, fast klockan var ställd på 7. Hinner bara gå ut till vardagsrummet, då jag inser att det snöar ute, ögonskuggan trilla på golvet och for iväg i tusentals smulor. Morgonen har fortsatt i ungefär den stilen. Jag som hade tänkt att göra en sockerkaka idag, undra om jag vågar mig på den.

Inköp.

På Jysk hittades det,

4 st kuddar, gråa och turkosa såklart.
2 lyktor för 75:-
Sen även säng-lakan till 180 säng. Välbehövligt! Så dom presentkorten kom till användning. Tack mamma & mormor!

Bilder; Rätt så typisk och underbara vårdag.

Imorse straxt efter att jag gick upp, vid ca 9 tiden. Så tog jag som vanligt den korta behovs-promenaden med Tyson. När vi väl var ute, så började han hoppa runt och runt. Slängde mossa och pinnar omkring sig. La sig ner i "Kom an!!", så står han med rumpan upp vädret, frambenen i backen och svansen går fram och tillbaka. Får inte glömma ögonen heller! Som går från ena sidan till den andra.  Så det vart bus och lek på morgonen, mamma och jag åkte till hundrastgården. Sen hemmåt för att göra iordning sig till skolan.
Nu kom jag hem från skolan för bara en liten stund sen, hunnit vara på en promenad och solat sig lite på balkongen ;-)

Nu väntar vi på att husse ska komma hem, så ska vi åka vidare till jysk. Nice!

Städ & besök.

Förmiddagen gick åt till att städa lägenheter idag! Jag märkte då att vi hade glömt kvar mina två lampor. Ingenting att stå på, så fick jag använda min fantasi! Tog mopp-hinken, ställde den upp och ner.
.. Och kolla! Själva vettex visst att innan jag ens klivit upp på hinken, att det skulle ske. Häftigt! Dom rådde mig att inte göra det. Fast det gick ändå.

Nu har vi precis sagt "hej då" till Christer & Stina. Drack kaffe och skaffade oss ännu mera längtan till Ibiza, då vi googlade sevärdheter mm. Sen for det ner till braskens för att käka, lövbit. Yumyum! Och en snabb-handling på Willy´s efter det. Och nu hemma! Sitter med en kopp kaffe. Är super trött!

Lördagskväll.

Igår kväll kom Micke & Lotta förbi. Vi satt och drack som smått, hade allmänt trevligt med många skratt. I bilder,
Nu kommer snart andra bror Christer och hans tjej Stina på besök!

Tillskott.

Igår köpte vi oss en liten dvärg-hamster på 10 veckor. En liten kille, som tar upp halva handflatan. Sanningen är den att mamma lura in mig i det lilla djur-rummet på djurmagasinet. När vi gick och kolla, så satt dom flesta i ett hörn och såg inte så krya ut. Så kom vi till den här lilla killen,
Han satt mot gallret och höll på med sin söta lilla nos. Well, den kom med hem i vilket fall.
T utbrast - Jag vill inte ens veta vad det är i den där lådan!
Men sanningen är den att det var han som hade bråttom med att få ur han, och fastnade direkt.

Sur-morgon.

Vilken härligt morgon. Har bara hunnit vakna. Gick upp, T var på tjaffs humör. Sen skulle jag gå och ta kaffe, och spiller ut sisådär hälften i knät och i våran nya soffan. Nu ska jag sitta här heeela dagen känns det som för att orsaka så liten skada som möjligt (och för att dölja fläckarna i soffan). Så kan T få röka alla cigaretter i världen och kaffet stannar på sin plats i kanan.
Hoppas på att dagen blir bättre en morgonen.

Lyckad kväll.

Har blivit dåligt med bloggande för min del idag! Men det är för att förmiddagen gick åt till att ha otrolig magvärk! Så den gick mest åt till att ligga i soffan och tycka synd om mig själv. På eftermiddan åkte jag och mamma in till djurmagasinet som hade utförsäljning. Köpte en del till Tyson. Som en leksak, hundben och leversnittar. Sen kom jag även hem med en liten oväntad och inte så planerad liten sak. Men den får vänta med att avslöjas till imorgon, när jag har tagit lite bilder. När jag väl kom hem, blev det pizza. Yummi. Och straxt där efter kom min kära mormor och moster på besök! Trevlans kväll med andra ord.
Underbart folk - underbar kväll.
Nu - har herrskapet precis gått/fått skjuts hem. Jag ska snart gå sista med Tyson, sen blir det att krypa ner till sängs. Super-trött!

Hon är otrolig.

Gosh vilken flopp köttbullarna blev! Får väl testa att servera dom på köksbordet och kolla om T säger något. Eller jag satsade nog mer åt att göra biffar. Nae, sanningen är den att alla såg ut som biffar. Så bara för att jag ska må bättre med mig själv säger jag inte misslyckade köttbullar utan - biffar. Hur som helst, så vaknade jag för ett litet tag sen. Hade somnat i soffan. Låg och tänkte, hade radion på och fjuuuff. Så sov jag. Men tror att jag har någon inbyggd väckar-klocka inne i mitt huvud. För jag vaknade upp av ett ryck vid halv 4 tiden, alltså den tiden jag brukar börja med maten. Så tror jag att min kropp går på någon autorun när jag precis har vaknat för jag for upp och satte igång med att skala potatis, dammsuga, gör sås. Helt otrolig.

Nu - ska jag duka fram! För snart kommer min älskade arbetande man hem.

Energin tar aldrig slut.

Imorse blev det i vanlig ordning en lång promenad på 1½ timme. När vi började närma oss lägenheten, så kände jag mig lite stolt. För Tyson verkade trött och han hade bärt runt på klövjeväskan hela promenaden. Men när vi kom in, tog av oss koppel och ytterkläder. Så får han såklart energirus som heter duga, well well. Ni får see for yourself.

Nu - ska jag snart sätta fart att fixa köttbullar. Blir ju aldrig gjort! Men nu ska jag verkligen ta tag i det! Yepp, så får det bli!

Ett litet äventyr.

På eftermiddagen efter maten, blev städningen av lägenheter inställt. Istället blev det att ta ännu en lång promenad med mamma och hundarna. Vi gick här uppe i området där vi bor. Då jag och Tyson bara har gått en och samma sträcka - tur och retur. Så försökte vi hitta någon runda att gå, så vi slapp att vända och gå tillbaka samma väg. Vi började promenaden med att följa en lantväg, sen in på en mindre traktor-väg (geggigt som tusan!). Då kom vi ut på en äng. Där jag såg något mörkt, stort lite längre bort i en skogsdunge.
- Mamma ... Jag tror fan det är en älg där.
Mamma som är livrädd för älgar, började springa och upprepade "Sandra, kom! Kom nu!" och skyndade sig iväg. Jag grips av lite smått panik när folk ska springa från något, för det känns som att man bara gör situatuionen värre och "the bad guy" som i det här fallet var älgen, bara springer efter. Så efter att ha lugnat ner mamma, så befann vi oss helt plötsligt på en störra äng. Där träffade vi på rådjur och en räv. Senare slog det oss att det var en å som delade av ängen och vi befann oss på fel sida utav ån. Så vi följde ån, stötte på någora broar i form av två murkna plankor över till "den trygga sidan". Vi gick och gick. Tillslut såg vi vägen framför oss. Räddade! Det slutade med att vi gick lite över en timme och när vi kom tillbaka hemmåt hade det börjat skymma.
Med detta kan vi nog konstatera att det där inte var någon vidare runda. Bara leta vidare!
Nu - blir det film med älsklingen. Mysigt slut på denna dag.

Per Moberg ungefär, fast bättre.

Sitter just nu i köket och håller på med mat. Sallad, check! Köttet - check! Bara kroketterna som är ugnen. Kroketter! Så roligt att säga.
På eftermiddagen ska jag och T åka och städa ur våra lägenheter, suck. Jag är så gott som klar, men så har vi ju även T´s lägenhet. Mera sendrag och kramper. Men det får det vara värt bara vi blir klara med skiten någon gång!
Nahe - nu börjar det lukta bränt här. Bäst att kolla till kro-kett-erna ;-)

Morgonen - frisering och planer.

Morgonen började straxt efter kl. 06 för min del. T kom och sa "hej då" för att åka till jobbet och jag skulle upp för att ta en lång promenad med Tyson. Men straxt där efter ringde mamma, och nej det är rätt så ovanligt att vi ringer varandra kl 06 på morgon! Men vi kom iallafall överens om att ta en långpromenad ihop. Kom dock inte iväg förrän 07.30 tiden, då kom mamma så åkte vi ut till Tomtaholm för att gå den rutten. Tog oss ca 1½ timme. Vart inte någon rask promenad, gick mest och njöt utav det fina vårvädret. Vindstilla och solen värmde som tusan. Mycket skönt! Efter det hängde jag med mamma hem en snabbis, för att äta gemensam frukost. Innan mamma skjutsade hem mig, så skulle hon ta en dusch. Då fördrev jag tiden genom att frisera gammel shnauzern Totte eller iallafall hans ögonbryn så han kunde se något! Mamma blir inte alltid så förtjust "men Sandra Shnauzer ska ha ögonbryn!" eller "du klipper ju inte ens snyggt! Det är ju snett och dant!".

Men slår vad om att han skulle tacka mig om han kunde ;-)

Nu är morgonen gjord, resten av dagen ska det
- Göras köttbullar
- Plocka i diskmaskinen
- Städa
- En powernap
- .. och plugg.
Så kommer förhoppningsvis min dag se ut. Bäst att sätta fart!

Han, den speciella.

Han är faktiskt riktigt bra att ha, han är inte alltid perfekt. Fast väldigt ofta. Jag älskar dig, min T.

En full dag gjord.

Efter promenad for det iväg till skolan. Fick reda på att jag klarade av dom första del proverna i data, har bara en ytte pytte liten uppgift kvar. Väl hemma igen så städade jag, dammsög, plocka ut disk ur diskmaskinen och var allmänt duktig. Har också hunnit storhandla, lagat mat - wook. Yummi! Jag hinner aldrig ta en bild på maten som många andra bloggare, då jag är allt för glupsk för att ha tid med sånt. Men körde en egen variant av det vi tycker om mest som bla. paprika, kyckling, lök, bambuskott, någon sweet & sour sås med nudlar till.
Nu - blir det nog lungt. Både jag och Tobbe är skit trötta. Så det blir nog en kväll i soffan.

Rutiner.

Tyson och jag gick upp kl 7 idag för att hinna med en lång, morgon promenad innan skolan börjar. Vi gick den vanliga grus vägen, så kom den lilla lantis-skol-bussen som alltid åker där vid den tiden. Den lilla gubben till busschafför ler, vinkar och nickar till med huvudet i vanlig ordning. Känns som om att rutinerna börjar komma iordning nu efter flytten. Feels good. Nu - är det snart dags för skolan. Ska bara dricka upp kaffet.


Plugg, plugg och lite till plugg.

Puuh denna dag har swiiichat förbi. Vaknade, gjorde iordning mig. Satte mig och pluggade. Har pluggat fram tills nu, med några få avbrott som matlagning, kaffepaus, rastning av hund osv. Ändå har jag bara hunnit sitta med historian, svarat på 2 A4 sidor med frågor, och har 2 till att göra. Just ja! Har även hunnit mejla lite lärare. Vuxen poäng till mig och för att jag tar tag i saker och ting! Men lägger nog ner pluggandet för ikväll tror jag och fortsätter imorgon. Borde ioförsig köra igång med lite svenska, en uppgift som ska kompletteras. Men njaee, funderar på den en stund till.

Dagen i bilder

Mamma och Kelly har varit på besök.

.. Och sol på balkongen. Med andra ord en lugn dag. Skönt.

Då var den här morgonen ..

... gjord. Den bjöd på en promenad i vår vädret. I kopplet var Tyson jätte jobbig, alltid när Tobbe och jag går tillsammans med honom. Men lös var han jätte duktig!
Nu ska jag snart sätta fart och städa lite här, mamma kommer senare för att äta maten från igår. Tacos.

Lite av dagen och annat.

För en stund sen sa vi hejdå till pappa, cissi och barnen. Mysigt att haft dom här. Fick pengar i present som ska skulle lägga på något som unnade mig själv :-) Ska bli skönt, vad det nu blir.
Tyson har varit jätte duktig hela dagen, fastän det har varit gäster här hela dagen. Man blir glad när man ser framsteg som i början var det nog inte alls så roligt att komma in som gäst i våran lägenhet, när man fick sig en utskällning när man kom innanför dörren. Var längesen det skedde. Han är nöjd bara han har möjlighet att kunna gå ifrån när det är för mycket för att lägga sig och vila på en lugnare plats. 

Ikväll, den 19 mars ska månen vara lite större en vanligt. Den ska vara närmare jorden en vanligt, som tydligen bara sker var 20 år. Spoooky. Får en bild ifrån "Bruce den allsmäktige" när han drar ett lasso kring månen och drar den till sig.. Hur som helst, så kan jag inte låta bli att tycka att det faktiskt är en gnutta obehagligt. Jag är nog rätt så vidskeplig av mig på så sätt. Jag såg på något program för en tid sen, när man fick hänga med väktare och poliser ut på deras uppdrag. Då uttryckte dom det så att vid fullmåne - verkar folk bli lite galnare. Dessutom sägs det att månen har en dragningskraft just nu, som skulle kunna ha varit en del av orsaken av tsunamin i Japan. Jag får väl snart krypa ner till kojjs, vakna imorgon bitti och ha den här kvällen förbi passerad. Så ...

Fin besök.

Förmiddagen är gjord. Tobbes familj kom på besök, fick jätte fina blommor och pengar. Åter igen tack!
Sen kom även mamma på besök. Mysigt! Saknar min familj så otroligt mycket.

Snart komma pappa & Cissi m. barnen. Då bjuds det på tacos, yummi. Mysig lördag kväll med andra ord. Jag njuter.
Tyson har just nu fått en släng att överskottsenergi. Han springer framåt tillbaka i korridoren, in i vardagsrummet slänger bollen upp i luften och så gör han så om och om igen.
Nej, nu förbreda sig lite inför besöket.

Ready, steady. Go!

Vi är igång! Jag är iordning gjord. Tobbe står nu och gör sig redo, jag ska snart ställa mig för att göra salladen som det ska bjudas på när kvällens gäster kommer.

Dagens början ..

Jag kan verkligen inte sova i nya lägenheten! Sängen är ovan, lägenheten är ovan och framförallt storleken på lägenheten, positionen i sovrummet är ovant (går inte möblera på annat vis), det hjälper inte heller att T ligger och snarkar. Så jag ligger och vrider och vänder på mig in till sena nätter. När jag väl har somnat vaknar jag runt 7-tiden. Då brukar jag oftast ta en promenad med Tyson, sen kommer man hem och sätter fart med nödvändigheter.
Men det resulterar ju också i att man tar sig en powernap på dagen, så känns den dan bortspolad. Idag måste jag hålla mig vaken heela dagen, för idag får vi gäster - gilla! Så jag vet en som lär vara trött imorgon *pekar på mig*. Så får hoppas att jag lyckas soma skapligt fort och sova ut imorgon.

Vi håller på och städar för fullt. Ska alldeles straxt hoppa in i en dusch så fort jag druckit upp kaffet. Nu är dagen påbörjad.

Kvällen i bilder.

Nu har vi hunnit handla, äger även numera min första vitlöks-pressare. Första sockerkakan står i ugnen, min med äpple & kanel. Tobbes står och väntar på sin tur - med choklad bitar i. Han är så stolt och han är dunder säker på att hans blir godast. Well well, vi får väl se ;-)
Ödlernas terrarium har blivit städat, dom har fått mat och jag har spungit runt och städat lite som smått.

Två glada ödler.
Tyson undrar vad husse styr med där borta vid terrariet.

When the days goes by.

Vad har hänt idag? Johorå, dagen har rullat på med en fartfylld förmiddag och en icke lika fartfylld och händelserik eftermiddag. Gick upp vid 7-tiden. Gjordes iordning, duschade. Gick sen till gamla lägenheten, så nu är det så gott som klar där nere vågar jag påstå. Efter ett antal sendrag och kramper fick jag även gjort bakom toan *stolt*. Ska bara dammsugas, moppas och dammas lite på lister. Så ska den nog godkännas sen.
Kom hem och styrt lite här i "nya" lägenheten. Nu går det jätte bra att lämna Tyson, skönt! Han börjar känna sig hemma. Även fast han har blivit en dåre på att ranta efter vart man en går. Ibland får det gå an, får för mig att han vill hålla koll när det är en så stor lägenhet, men efter att man har snubblat över han ett antal gånger så får han gå marsch.

Eftermiddan, framåt kl. 16 gick jag och T för att lägga oss och powernapa lite. Otroligt trötta. Så vaknade vi nu, inte alls för länge sen *gääsp*. Vilka skuldkänslor man får när man sovit sig igenom en stor del av eftermiddagen. Vaknar så är det redan mörkt ute. Hur som helst ska vi ta till vara på kvällen. Ska storhandlas, bakas och städas inför morgondagen.

Lägenhets-bestyr.

Suck. Då befinner vi oss i det första bakslaget. Snö-oväder. Jag som verkligen hade fått in en rutin med långa, soliga, vår promenader. Kände mig lite lyckligare en vanligt just nu våren började visa sig mer och mer, men i samband med det här bakslaget fick sig nog min lycka också en törn.

Nu är gardiner uppe i vardagsrummet, våran tanke var att inte sätta upp några egentligen. Men vi satte upp dom lite impulsivt, det är inte så snyggt när man tittar in utifrån dessutom när det snöar så kan det kännas lite mysigare och varmare med gardiner uppe.
Så får vi gäster i helgen. Tobbe har gått och rotat i kartonger efter prydnads saker. Han plockar upp, jag plockar ner. Så blir det en disskussion om det, den disskussionen har dykt upp rätt så ofta. Men slutar oftast med att jag får som jag vill ;-)

Planerna idag ser ut som så att den långa soliga-vår-promenad är inställd såklart. Istället blir det städning, storhandling och ödlernas terrarium ska göras iordning. En del plugg ska säkert också bli gjort. Dags att sätta fart!

Bläckat sig .. igen.

Nu är min. Hmm .. 5e tatuering klar. Gjorde den på Haga ink hos Erik. Vart nöjd!
Citatet lyder "If nothing ever changed, there´d be no butterflies".

Planer.

Njuter utav morgonkaffet. Ska alldeles straxt gå ner till förra lägenheten och dammsuga av den. Sen ringa ett par telefonsamtal och sen bär det av in till stan .. Vad som händer där, får ni veta sen ;-)

Bra kväll.

Har precis sagt "hej då" till Micke, Lotta och lilla Nadja. Dom har varit här på kvällen och umgåts. Nadja har varit överallt och ingenstans. Tusan vilken fart det är på henne! Men söt som få.
Nu - blir det tv. Vi har fixat min lilla platt TV i sovrummet, gött!

Hurtiga.

Kom hem för en liten stund sen. Har varit och gått en lång promenad med mamma och hundar, på ca 1½ timme. Efter det blev att det också att släppa dom, blev en del bus. Nu blir det snart kaffe så fort kaffebryggaren slurpat ner det sista och chill, till det är dags för mig att hoppa in i en dusch. Sweet.

Vår-promenad.

Precis kommit innan för dörren. Har varit och gått en långt promenad - lite över en timme. Så underbart vår väder. Solen stekte på och jag lämnade alla vinterkläder hemma.
Nu ska jag göra Tyson sällskap på balkongen, sooola.

Segstart.


Nu är jag redo för den dag, lite sent. Men fastnade i telefonen med Johanna i två timmar. Nu - promenad!

Godmorgon!

Jag känner mig aldrig utvilad! Galet. Vaknar upp trött och har fortfarande värk i kroppen. Men men, man blir iallafall lite gladare när man vaknar upp med solen :-) Tyson är på balkongen och sitter och solar sig. Han är så frän, han sitter verkligen med huvudet högt mot solen och kisar med ögonen. Hehe.
Jag sitter vid datan med en kopp kaffe. Ska snart hoppa in i en dusch och starta denna dag.

Ödlan, Rubert.

Lovisa - Hehe. Om det vore möjligt skulle jag självklart skicka lite fika. Ni får komma och hälsa på någon dag så kan jag bjuda ;-)
Mia - Vi packar inte upp allt, har fler lådor som står och väntar på 2an. Inga tavlor, speglar, hyllor, onödiga glas, badlakan mm. Sen ska vi ju ändå bo här fram till den 1 juni. Och den tvåan vi egentligen ska ha är bara en trappa ner i trapphuset så det blir inte allt för jobbigt att flytta senare.

Min lilla leo-gecko, Rubert är sjuk. Han ömsar inte som han ska. Så nu fick det bli bad för hans del ..
Njutbart :-)

Bakat!

Tadaaa!
Jag är ju bara för bra. Har bakat sockerkaka (tvungen att smaka därav en halv kaka) och gjort chokladbollar. Vikt tvätt, nu ska jag snart ta en kopp kaffe sen packa upp en låda med glas osv. Det börjar ordna upp sig här med andra ord!

Starten på dagen.

Jag vet inte hur man godkänner kommentarer. Så ni inte tror att jag bara strunat i dom. Blir jätte glad.
Stina, tusen tack! Haha. Tobbe och jag har också skojat om det - att vi stannar nog här ;-) Hehe. Men vi ser fram emot att komma till tvåan, "våran" lägenhet och komma iordning.

Jag har precis kommit in ifrån en lång promenad, med Tyson. Han fick bära klövjeväskan (4 kg). Gick i ungefär en timme, riktigt skönt.
Men när vi kom innanför dörren, så började han busa runt med sina leksaker,
Puuh. Denna energi! Får väl försöka slita med husse på en promenad ikväll ;-)
Nu blir det kaffe här, innan det är dags för att hoppa in i en dusch.

Njuter av nya lyan.

Precis ätit hemmalagad pizza. Första kvällen som är som "vanligt" utan en massa uppackning av lådor och annat flytt-stök. Och, diskmaskin sköter disken ;-) Njuuuuuuta.
Tyson har kommit på att det är en 4a rummare vi numera bor i. Så han har sprungit runt och kastar leksaker omkring sig.
... Och Rubert kollar in hans nya lya (terrarium),
Nu - blir det myyys framför tvn.

Bilder; Lägenheten

Tänkte lägga upp lite bilder på vårat tillfälliga boende i 3 månader framöver. Sen har vi köpt möbler efter våran 2a som vi senare ska ha, där passar det in tusen gånger bättre. Ni får ha överseende med att vi flytta in igår, så lite kartonger och stök får ni stå ut med ;-)
Till vänster - ytterdörren. Till höger är en liten hall, där man hänger av sig jackor mm. Längst ner i korridoren ligger - sovrummet.
Efter sovrummet, kommer dom två rummen. Som inte kommer att användas, är med avslastningrum nu med kartonger osv. Dom rummen besparar jag att visa upp här på bloggen, du man knappt kan gå in ;-) Sen kommer dom två badrummen. Badrum #1
Badrum #2
Sen - vardagsrummet.Sist men inte minst, snarare tvärtom - det stora köket.
Så. Det var det, nu ska jag hugga i nästa kartong!

Puuust.

Aoooo min kropp vad den värker och fy tusan vad trött jag är! Flytten igår tog på krafterna och orken. Nu har vi iallafall monterat ihop några möbler, tv-bänken är ihop satt med många svårdomar från T sida. Köksbord, stolar, soffa och säng är också på sin plats. Nu är det bara alla jädra kartonger och säckar som står och pryder lägenheten, suck. Man vet liksom inte vart man ska börja.
Jag ska snart ta och inviga duschen så slänger in några bilder från igår,
T på morgon innan flytt-sällskapet kom. Packade det sista,
Christer & Micke tar en powernap.
Vi bjöd på pizza som belöning, där nere träffade vi även på mormor och moster Pia. Trevlans.
På kvällen kom Micke, Lotta och Nadja. Dom hjälpte till att montera möbler, sen satte vi oss för första gången på den dan och bara tog det lungt framför Tvn.
Nej! Nu ska jag ta och börja nånstans ;-)

Pustar ut.

Sitter här och njuter av lugnet före stormen.
Ska alldeles straxt hoppa in i en dusch, sen är det bara att huggi i första, bästa, (lättaste) kartong och börja flytten. Får lite dåligt samvete när jag bara sitter och det ser ut som ett kaos här i lägenheten. Måste ner och fixa hos ödlerna också, suck. Bläh. Nu måste jag tusan sätta fart!

Full-i-rulle.

Tidigare idag svängde vi förbi hos Tobbes mamma, efter det for det vidare för att titta på lägenheten. 4an vi ska ha tillfälligt till våran tvåa blir ledig. Den var jätte fint, underbart kök! Risken finns väl att vi inte kommer vilja flytta till 2an sen ;-)
Sent på kvällen tog vi oss tid till att fixa det sista i lägenheten. Nu så är allt som gott ner packat. Helt slut!
Min schnygging står och letar efter kaffe måtet som försvunnit någonstans.
Nej, nu är jag så slut. Sängen som gäller för min del.

Nattliga bestyr.

Kom precis innanför dörren. Var ute med Tyson i det underbara vår vädret! Innandess var jag i skolan, hade data-lektion. Prov dessutom, men kändes bra. När jag gick hem, så kände jag lukten ifrån pizzerian. Så knorra det till i magen, hoppa in och fick med mig en pomme tallrik hem. Yumyum!
Fick även en super bra bild på Tysons och hans charmiga leende,
Imorse pratade jag med Johanna i telefon, så började Tyson "prata i sömnen". Han gnällde och sprattlade med benen som han brukar göra. Johanna undrade vad det var som lät i bakgrunden. "Bara Tyson som drömmer". Hon hade aldrig hört en hund prata i sömnen så. Rätt kul. Han gör det så gott som varje kväll. Ibland ligger han och rycker med överläppen och slänger ut sig dova skall och ibland mera gnäll och så "springer" han med tassarna. Kan vakna mitt på natten och han drömmer, jag brukar oftast kunna vända mig om och somna om (är väl van efter att ha sovit bredvid en sömpratare i 6 år). Men brukar alltid sluta med att T slänger ut sig "Tysooon!". Så blir det knäpp tyst.

Nu kom T precis hem, blir kaffe sen fixa det sista innan imorn. Då går flyttlasset!

Påt igen.

Sitter i vanlig ordning med en kopp kaffe, T har precis kommit hem. Eftermiddagen på min födelsedag spenderades med T. Han gav mig presentkort på guldfynd, vill dit nu! Är så otålig. Dom har så mycket smycken jag vill ha. Sen fick jag även en bokad tid och betald tatuering, av T & bror Micke. Det ser jag fram emot. Har bestämt mig till 99% vad jag ska ha. Det ska bli min sista .... kanske. Tack mitt hjärta och min bror för presenterna.
Den här dagen började med en lååång promenad. Mamma och jag var ute i ca 1½ timme, gick och gick. Imellanåt halkade vi fram på vägen där skogen var som tätast. Känns nu att det tog på låren, att gå och spänna sig som en idiot för att inte halka.
Tyson ligger utslagen i sin bia bädd. Skönt!
Tusen tack för alla gratulationer och presenter på min födelsedag!Tjugoett år är fyllda.

Då är jag 21, *känner efter* och det känns precis som igår. T sa förut att jag såg något skrynkligare ut än igår, men det är väl sånt som man får räkna med ;-)
Min dag har än sålänge varit bra, något ensam. Men bra! Tyson och jag firar med jordgubbs saft, choklad och leversnittar. Morgonen började med dusch och kaffe, i vanlig ordning. La mig i sängen för att plugga, men känner att huvudet är verkligen inte med mig idag. Då kom mamma och mormor förbi här en snabbis i dörröppningen. Fick presentkort på jysk, så nu har jag bidrag till "min" spegel. Badoljor, tulpaner och godis.
Nu pryder dom fönstret så fint, luktar vår! Godispåsen fick göra mig sällskap i allt plugg.
Nu ska jag straxt sätta mig med svenskan, en medeltid uppgift. Yees! Så har min födelsedag börjat ;-)

Skinnjackan på och balkongdörren på glänt.

Öppnade min första födelsedags present idag, kom ifrån moster och kusin. Var badskrub och badskum. Jag lääängtar så efter att ha ett badkar, men nu är det inte långt kvar! Då får det invigas med det nya badskummet! Jag har även varit i skolan, kom hem. La mig i sängen kollade på "familjen annorlunda" och smaskade i mig Zoo och lite choklad.
Solen sken in här, värmde jätte skönt. Bestämde mig för att öppna upp balkong dörren för att sitta och sola. Jag och Tyson satt där i ca 15 minuter. Sen blev vintern så påtaglig då det inte är riktigt "öppna balkongen"-väder ännu. Men min 12 graders gräns är nådd! Nu är det vår. Fast jag vågar inte riktigt tro det ännu, då vårat lömska klimat kan slå till med ett bakslag när man minst anar det. Ungefär en vecka efter då man har slängt ner dunjackan, mössorna, vantarna mm. i källaren. Fast idag invigde jag min skinnjacka till skolan. Det är stort!

Ska straxt sätta fart med maten, korvstroganöff-nöff medan musiken får sprudla ut genom högtalarna *njuter*.

Lovely monday.

Idag kom bror Christer på besök. Det innebar kaffe, prat och bus med Tyson. Alltid lika roligt att få oväntat besök. Vid 3-tiden åkte vi upp till våran lilla mormor. Det bjöds på ännu en sort utav det turkiska teét som vi köpte med oss i sommras som en semester-present hem till henne. Denna gång blev det kiwi-té. Ganska gott, banan var godare tyckte jag. Men det var helt klart godkänt. Det går inte att jämnföra det med vårat svenska té. Det turkiska har mycket mer smak och väldigt sött.
Christer försöker få mormor ännu en gång att förstå sig på sin mobil, hur man skickar "såna där meddelanden."
Sen for det ner till mamma, hämtade posten. Hade fått ett från banken där det stog "Handelsbanken har fått information om att ditt kortnummer han hamnat i orätta händer. Därför skickar vi nu ett nytt kort .. " osv osv. Har verkligen klurat på vad jag kan ha varit i för slum-område som scannat av mitt kort. Men inget kan komma på, därför är det rätt skrämmande. Då det verkligen kan hända vart som helst verkar det som. Hm.

Nu - har jag precis fått mat i magen, kyckling i sweet/sour sås. Mycket gott! Jag har också insett att det här är min näst sista kväll som 20-åring. Det får mig att vilja göra något drastiskt! Typ resa jorden runt, bli miljonär eller skaffa patent på en otroooligt bra uppfinning. För att kunna säga när jag är skrynklig och gammal - När jag var 20 ... osv. Men det kanske är för dålig framförhållning. 21 får helt enkelt bli nya 20 ;-)

Haltandes promenad.

Vaknade för en liten stund sen. Tog Tyson och gick morgonpromenaden. Kände snart en himlans värk i höften, tror nästan en nerv kommit ikläm där. Kan relatera till Agda, 89. Fast faktum är att jag fyller 21 om två dagar. Nog pratat om det, försöker förtränga det in till det sista. Nu har Tyson iallafall en halt-partner. Man brukar ju nästan se varför en person har valt en viss hund. Som att en doberman vars ägare är lite smal och lång och en tjock liten corgi har en tjock, lite ägare osv. Rätt så kul när man lägger märke till det!


Blev en lååång bloggpaus här. Fastna i ett två timmars långt samtal med bästa Johanna. Så nu kom jag av mig.
Men nu ska jag ta och sätta fart! Dusch på det här.

Liv blir nedvärderade.

Balkongdörren står på glänt, kaffet slurpar ner i bryggaren, solen skinner in och bländar dataskärmen. Men det har inget mig emot, tvärtom så får det gärna göra det :-) Dagar som denna, med plusgrader och knappt en moln på himlen är mer en välkommet.

Jag brukar sitta på blocket och kolla in hundar, en sysselsättning som är vanlig på mornar med en kaffekopp i handen. Men ibland blir man så arg, så förbannad! Hur vissa människor tänker. Vilken "slit och släng" marknad det finns, med ett liv. Skrämmande. En gång, kom jag in på en hund. Det var en jack russel valp, som hade brytit ett framben. Ägaren hade då slängt ut en annons på brist att kunna betala vetrinär vård. För inte sålänge sen hamna jag på annons, då hunden var 13 år gammal. Han hade artros, alltså ledförslitning. Det hade också visat sig att han hade dåliga höfter och för bara några dagar sen kom jag in på annons på en 9 månaders husky hane, han beskrevs "som världens underbaraste hund" mm. Men han gick inte ihop med familjens katter och dom önskade ett hem helst utan katter annars så skulle dom avliva hunden.
Hur fan, tänker människor när dom tar sig an ett liv? Att om det inte skulle funka, så kan man ge bort hunden eller avlivan? Sen finns det människor som har all anledning att inte kunna ha kvar sitt djur av förståerliga skäl. Men dom som har skaffat sig ett liv och inte gått in helhjärtat i det eller inte alls vet vad dom ger sig in på för att sen sälja sig iväg med hunden. Det är sjukt att dom inte skämms, när dom slänger ut en sån annons. "Hund körkort"? Ja, tack.

Mörker-fobi

Denna kväll har spenderats hemma hos Micke, Lotta & lilla Nadja. Mysigt som vanligt! Fast Nadja satt mesta dels av tiden inne på sitt rum helt inne i Tvn.
Jag kom precis in i värmen. Var ute sista rundan med Tyson. Skogen är helt mörk, men jag envisnas ändå med att gå in där. När jag väl är mitt i skogen så börjar Tyson bli uppmärksam på saker och ting. Han stannar upp och öronen spetsas så lyfter han på ena framtassen. Det resulterar i att jag med stannar upp, tittar åt det håll Tyson har fått syn på nåt. Så lyssnar man extra noga. Det är då man börjar "se" något långt borta på stigen och börjar "höra" pinnar knäckas mm. Igentligen är det väl bara mina nerver som spökar. Men varje gång tänker jag"va tusan skulle jag in här och göra?".

Jag är så extremt mörkrädd! När jag var liten var jag en sån som hade ett spöke i garderoben eller ett monster under sängen som skulle ta tag i mina fötter om jag gick upp. Innan jag ska gå in i mörker så skaffar jag mig en massa av mod och intalar mig själv att det inte är något som är annorlunda när det är mörkt som ljust eller att jag bara är så otroligt töntig mm. Men jag ångrar mig alltid när modet tagit slut och jag står där i mörkret.
Nej, mörker är nog en av mina största rädslor.

Sysselsatt.

Sitter med kaffe koppen och pustar ut. Morgonen började inte sådär super bra. T var på gräl humör, jag satt och lyssnade på musik. Tillslut var han så trött på musiken, så han gick ut i hallen och drog ur proppen. Yesss! Så började min dag. Morgon stund har guld i mun?
Efter det for vi iallafall in till stan, åkte till djurmagasinet för att köpa en större biabädd till Tyson. Hittade en svart, 100*70 för ca 600 kr. Jag som trodde att det skulle bli superdyrt. Men skjortan kostade det inte. Sen åkte vi vidare till Maxi, hoppade in på gina. Hittade ett par jeans. Såg sen att det kallas "push-up" jeans. Alltså push up för rumpan. Så nu får sig min sunkiga rumpa ett lyft, haha. Men det fick bli dom, får gå till lite längre linnen och så. Men snygga var dom!
Också ett par warp linnen från stadium och en luvtröja från carlings,
Efter det åkte vi hem. Drack lite kaffe och var ute med Tyson, sen satte vi oss i bilen igen för att åka ut till garaget och se vad som försig gick där. Satt och snackade med bror Micke, Robin och hans far. Trevlans. Sen for det hemmåt igen, har nu precis kommit hem. Skönt! Ta det lite lungt och göra Tyson sällskap.
En bild från när vi åkte hem från verkstan. Så underbart vårväder det har varit idag! Man blir riktigt lycklig och tankad med lite livsglädje.
Nu - blir det att mys ner hos T.

Fredagsmys.

Fredag kväll, den tillbringas med mina bästa killar. T & Tyson. Sitter och avverkar tv-tablån, program efter program samtidigt som jag smaskar chips. Har precis kollat på "äntligen fredag". Känns som att Sean banan blir lite för mycket. Han har nog fått så mycket respons att han har skaffat sig lite för mycket huvud. Nu är det iallafall "101 sätt att åka ur en gameshow". Fytusan att folk går med på att ställa upp i ett sånt program frivilligt.
Efter detta program är det även det nya "varning för barn". Får se vad det är för något. Roligt när det börjar hända lite på tv-tablån. Känns som att alla mer eller mindre går in i en ide på höstkanten och ett halvår framåt. Tv-tablån suger, folk blir liksom gråa och tråkiga, finns inga speciellt roliga aktiviteter att göra på vintern i jämnförelse med sommaren osv osv. Så antar att det här är ännu ett vårtecken, det börjar hända lite ..
Avslutar med ett jätte fint citat, finns som väggord på www.stilcompaniet.se. Funderar starkt på att skicka efter. Men det får vänta tills vi får våran tvåa. Nu - Tv.


Kvällsbesök.

Jag har två slöfockar i min säng. T är övertrött och pratar gojja. Micke garvar med, nej. Nu slänger jag bort dom. Det här får kallas en dag.

Lägenhets-strul.

Så himla skönt! Nu har jag sovit några timmar, ätit och duschat. Nu är jag nästan tillbaka som människa tror jag. Disken och allt annat får vänta tills imorgon för den här kvällen är till för - lugna puckar!

Den här veckan har faktiskt gått fort! Har bara swiiichat. Redan torsdag, hur är helgplanerna?

Vi ska antagligen fixa det sista med lägenheterna. Nästa helg får vi förhoppningsvis den tillfälliga lägenheten. En fyra, för att det blivit strul med dom som har våran tvåa. Jag blir trött påt! Vilket strul det ska vara. Först skulle vi ha en annan tvåa - du bad hyresvärden att vi skulle lämna företräde åt ett gamalt par för att det var på bottenvåning. Fine! Vi fick en tvåa en trappa upp, men fick vänta en månad och några dagar extra en beräknat. Nu så är det även strul med den här tvåan för dom nuvaranda hyresgästerna nojjar sig med lägenheter. Suck. Nu får vi vänta ännu 3 månader på att få komma in i våran tvåa. Tycker bara dom här tre månaderna som har gått har tagit en evighet för man har verkligen sett fram emot det. Men vänta ett halvår på en lägenhet är ju inte illa det heller *Ironi*.
Det kanske inte är kalas-kul att hamna på fel sida med hyresvärden det första man gör. Antar att det bara är att bita ihop, leva i en dubbelt så stor i en lägenhet en vad som behövs, på tredje våning. Dubbelflytt, två adressändringar mm. Yes!

Sjuk-sällskap och Tyson tillbehör.

Igårkväll åkte jag upp till min kära mormor, med hade jag cola och chips. Som vi satt och snaskade i oss medan vi satt och kommenterade inredningsprogrammet "Sveriges fulaste hem". Jag sov över där då vi skulle upp klockan 6 på morgon för att jag skulle göra henne sällskap till sjukan. Sagt och gjort, steg upp i ottan efter en rätt så lång natt. Fann mig inte riktigt till ro sen var jag täppt på det. Vi gjorde iallafall oss iordning, kaffe på det sen gick vi vidare mot bussen och in till stan. var en evighets lång väntan känns det som. Skulle göras dittan och dattan. Träffa läkare, göras tester mm. Han även med en kaffe inne på sjukan under väntans tider.
Vi tog bussen hem 11.30. Var en tystnad på bussen, både mormor och jag var zombie-liknande. Krafterna var slut och vi skulle nog ha kunnat slumra till ståendes. Mamma plockade upp oss väl i Sörping, vidare till ICA för att hämta ut mitt packet. innehållet i det var,
- Antiglid matskål
- Citykoppel (30 cm) Tänkt att ha när vi är ute och joggar med långa kopplet, och om man snabbt måste koppla upp han. Så är det smidigt att ha med sig ett kort.
- Antiglid och - antispill vattenskål (Välbehövligt! Han är världs bäst på att göra en sjö utanför vattenskålen.)
- .. och en hår bortagare. För kläder, möbler osv.
Nu - orkar jag inte vara vaken en sekund till! Krypa ner under mitt täcke i min säng. Rimmar fint i mina öron!

*snörvel*

Min älskade karl kom hem tidigt idag med, då det är brist på sysselsättning på arbetet just nu. Han hade även hunnit sprungit på stan med jobbarkompisarna. När han klev innanför dörren så låg jag och sov, blir helt slut av denna förkylning! Han väckte mig med en present. Han hade fått skuldkänslor för att han gick på stan utan att komma hem med någonting till mig. Vilket betyder att jag nu fick skuldkänslor för alla gånger jag kommit hem från stan utan någonting till honom (kanske var det som var självaste piken). Fick iallafall presentkort på gina. Jag hade ungefär 5 missade samtal, då han hade gått och undrat vad jag skulle vilja ha. Han är fin, han.
Som sagt denna förkylning tar kål på mig. Jag tror inte min kropp pallar med mer baciller! Tror jag har blivit drabbad av en virus-attack, dom krigar verkligen med mitt immunförsvar. Kanske dags att gå till doktorn, det är väl inte normalt att ha influensa i två veckor, må bra några dagar och sen förkylning på det? Jag gick iallafall hem efter svenskan, satte mig och gjorde en uppgift. Börjar se ljuset när det gäller Svenska B kursen, börjar närma sig ett slutbetyg. 
Nu har jag precis kommit in efter en promenad med Tyson. Nu är det T som ligger nerbäddad under täcket istället, han hade ont i huvet, stackarn. Funderar på att steka upp ett par rediga burgare åt honom.

Onsdags morgon.

Mhmm? Hur gick det här till, jag gick upp straxt innan 06.30. Och har gjort mig klar på mindre än en timme. Jag som brukar bli klar precis lagom till skolan börjar. Undra om jag glömt nåt? Det är iallafall inget att klaga om ;-)

Jag är snorig, nyser om vartannat. Vore ju helt otroligt om det skulle vara så att jag var sjuk igen! Så kan det väl ändå inte vara. Kanske är lite överkänslig mot Tyson nu. För han fället verkligen något enormt, det bara rasar om han. Nässpray får vara min bästa sålänge.
Snart ska jag springa iväg till skolan, till Svenska lektionen. Suuurt. Ska få någon medeltid-uppgift, så har jag även lånat en bok som heter - Glappet. Stackars biblotikarie, hon visade upp bok efter bok och inget passade mig. När jag kommer tänker dom säkert "Oh nej inte hoooon som nojjar!". Jag är inte mycket för att läsa, man skulle kunna räkna på fingrarna hur många böcker jag läst ut på mina 21 år. Dels har jag inte ro att sätta mig ner för att läsa, känns som att det finns viktigare saker att göra. Sen tar det så lång tid! Man läser och läser, jaha. Sid 25, läser och läser .. Aha, bara sid 28, osv osv. Seeegt! Sen är väl inte utbudet i Nyströmskas skolans bibliotek enormt heller. Nej, det är inget för mig.
Nu - kaffe & snart promenad med Tyson.

Impulsiv-shopping.

Har precis käkat. Kyckling i currysås med en massa paprika, små-majs mm och ris till det. Så himla gott!
Innan dess var jag i skolan, på programhanteringen och skrev prov. Gick bra, tror jag. Sen gick jag hemmåt. Tog det lungt, vart super-trött. Gick ju trots allt upp vid 6 idag och hållt igång enda sen dess. T slutade tidigt idag, han kom hem vid 13. Då fick han rycket att dra in till Hageby centrum. Bara sådär. Älskar att vara impulsiv, det är Sandra! Sagt och gjort. Vi åkte in, han hittade en jacka på H&M. Det var som två lager så om man vill ha den tjockare sätter man bara på fodret och tvärtom, tar bort det om det är lite varmare ute. Smidigt och riktigt snygg! Jag hittade en långärmad vit tröja på H&M för 99 kr. Med söta, små volanger på axlarna samt ett skärp!
Vi sprang även förbi arken, vilket är ett måste på Tysons födelsedag! Där hittade vi en aktivitets-boll i gummi av märket Trixie. Den gamla var av plast, den gick sönder tillslut och T blev galen när Tyson dunsade det i golvet gång på gång. Så win, win. Även ett stort hundben.
Dessutom, framme i kassan var T snabb att slita fram en chokladkaka som Tyson skulle få.. Det var väldigt populärt! Tyson gav "vacker tass" gång på gång utan kommando, när T hade chokladen i handen.
Nu - blir det kaffe på det här!

Åldersnojja.

Om 8 dagar blir jag 21 år, hela 21 år. Får ju ångst bara jag tänker påt. 21 år och jag har inte åstadkommit mycket. Det är frågor som, ska jag verkligen sitta i den här hålan hela mitt liv? Vad är det jag vill göra? Kommer jag vara 50 år, tänka tillbaka och undra vart jag har kastat bort mitt liv. Får ju spykbryt utav att fylla år! Jag får åldernojja av att fylla 21! Helt galet.
Dom flest nu har gått ut skolan, har ett arbete, många har skaffat barn osv osv. Jag sittter kvar i skolan och tanken på att skaffa barn nu är inget annat en skrämmande. Nae, tusan! Det här blir man bara depp utav.

Tyson, 4 år.

Idag fyller min fyrbenta 4 år,
Det ska firas med bus med Kelly & Totte och ett feting hundben!

ZzzzZZz

Jag vill sooova! Igårkväll var jag jätte trött men somna kunde jag inte! T började även prata gång på gång, låtsas sova då ger ingen större effekt. Men .. Till slut somna jag.
Imorse vaknade jag utav att T tände upp och styrde. Jag vände mig om med täcket över huvudet, så hör jag "sover du?" Jag visste att om jag svarar nu kommer T att prata på. Mmm, sa jag. Sen var det igång, "har du svårt att sova? Vad du hostar." osv osv. Var bara att gå upp, tog en kopp kaffe. Nu sitter jag här, chattar med en som är på semester i Thailand för det är den enda inloggade på facebook.
Min gubbe han kan han. Fast jag älskar honom ändå!

RSS 2.0