Pustar ut några minuter.

Svar på kommentar; Varsegod :D Kul det där med hundforum. Jag läste om det i tidningen nånstans tror jag. Var ligger det? Är det här i stan? Går man i grupp eller är det individuellt?

Ja, det ska bli jätte kul! Nej, det ligger uppe på Petersburg. Uppe på ramunder berget vet du :) Dom har både grupper och individuellt. Men vi ska ta privat :-)



Vilket hektiskt dag! Knappt så jag hinner sitta här och blogga! Men uppdaterar en snabbis här. Dagen började vid 8 för våran del. Straxt efter tio åkte vi och plockade upp mormor, så for det till mogatamarken! Där träffade vi på bror Micke, Lotta, Nadja, Elin, Nicke och co. I våra kassar som vi kom hem med fanns det ett dressyr halsband till Tyson, hundgodis och brända mandlar. Som är ett måste, en tradition när man går på mogata marken. Snacka om att få tillbaka minnen när man går på dom vägarna som man varje dag gick för att gå till skolan. Lekistrappan, olycks-staketet där jag bröt armen, matsalen med samma gamla bord och stolar, väggen där man alltid spelade "kråkan" emot mm. Minnen, minnen! 

Efter det åkte vi in till stan, där vi mötte upp pappa, Cissi m. barnen. Vi käkade lunch på mc donalds. Där även farmor och farfar kom inklampandes! Sen for det vidare till "importören" där Tobbe och jag var här om dagen. Vi antog att det skulle vara kul för pappa och Cissi. Dom ska slå igen och det är halva priset på allt! Niice. Farmor och farfar hängde också med dit. Därifrån tog vi med oss en liten, mysig etanolbrasa! Kommer förhoppningsvis en bild senare. 

Sen iväg för att fira min lilla älskling, Nadja som fyllde 2 år igår! Hon har blivit stora tjejen!




















Efter kalaset for det ner för att handla på Willys till grill ikväll. Kött och potatis sallad var det tänkt! När vi kommer fram till kyldisken finns det bara en skylt "ALL POTATISALLAD ÄR SLUT!". Jaha! Fick åka till hemköp. Stress, stress, stress. Men jag är inte bitter ;-) Ser fram emot kvällen!

Nu - ska jag bara vänta på att T är klar i duschen sen är det min tur att fixa iordning mig lite. 



Tunga ögonlock.

Lovisa - Tack för kommentaren :-)


Lite tidigare idag så var både jag och T så trötta att vi skulle sova en stund. Jag lyckades aldrig somna. Men T sov som en stock. Så jag försökte för andra gången idag smyga runt i lägenheten, med tre diskreta (INTE) hundar dessutom.





Vid 18 tiden väckte jag T. Sen lämnades hundarna och senare hämtade vi upp Benny och for in till stan. Blev Clas Ohlsson för att T skulle köpa en hårtrimmer, systemet för att handla lite starkt läskeblask till morgon dagen. Det avslutades också med käk på mcdonalds. Kvällen skulle spenderas med bil-göra på T´s jobb. Men jag blev så jädrans trött! Dessutom börjar jag få skallebank. Så jag får nog kalla det här en dag och sova. 

Imorn har vi jätte mycket att göra, heeela dagen. Så jag gör nog bäst i att säga ...



Hundvaktandet är igång!

Men en lugn sådan. Inte alls mycket liv här inte. Vi har iallafall en envis liten gubbe Totte, Tyson som är valpen utav dom alla och Kelly som leker att hon är lite trögare en vad hon är för att strunta i tillsägelser. Min underbara trio!













Invigning av cykeln.

Imorse gick jag upp vid ca 5.30. Klädde på mig, väckte Tyson. Sen for det ut för att inviga cykeln! Tyson tyckte att det var jätte kul. Han sprang samtidigt som han kollade på mig som ungefär "är det såhär det är meningen att man ska göra?". Vilket var lite oroande. Helst ville jag ju att han skulle se efter vart han sprang. I själva verket fatta han inte galoppen. Eller var det de han gjorde? Han ville helst utav allt gallopera fram i jordens fart. Det var inte jätte lätt att försöka få stopp på han och göra så han travade fram. Men det gick tillslut! Vi var ute i ungefär en halvtimme iallafall, som en mjukstart. Han var jätte duktig att bara vänja sig vid cykeln så fort. Han visade sin uppskattning genom att kissa på cykel hjulet. Han är välla go? ;-)

När vi kom hem så smög jag runt här för att inte väcka T som är ledig idag. Tyson däremot började kasta leksaker omkring sig. Så rätt så snart kom T också upp. Jag var uppe nån timme efter det. Men bestämde mig för att gå och lägga mig igen, då tröttheten sköljde som en våg över mig. Sov fram till efter 10. Sen har vi chillat på ballkongen och solat oss.

Nu kom precis mamma med hennes hundar, Kelly & Totte, som vi ska vara hundvakt åt några timmar. Idag är Tyson exemplariskt! Så lugn, till och med när bus Kelly kom inrusandes i lägenheten! Kan bero på cykelturen. Det får vi göra fler gånger!

Nu - fortsätta med städningen!



Skön powerwalk!

Precis inne efter en långpromenad på ca 1½ timme med mamma och hundarna! Suuuperskönt! Rasktakt hela promenaden, kan bero på att vi kände oss efterföljda av älg hela promenaden men iallafall. Tyson var jäääääätte duktig på kontakten hela promenaden!! Blir så stolt. Så började han spåra en hel del efter eget behag. Kanske vore något att ta en framtida kurs i? ;-) Han gick även med klövjeväskan och jobbade på. När vi kom innanför dörren så gick han och la sig i sin bädd innan jag ens hade hunnit fått av han koppel eller klövjeväska. Trött? Jahaarå! Nu ligger han helt utslagen på vardagsrumsgolvet. Var en lyckad promenad! Ett perfekt avslut på den här dagen!

Nu blir det soffläge med T som redan ligger och zappar.



Inte för att skryta ..

.. Eller jo! För att skryta så har jag världens bästa pojkvän! Inte nog med det så köpte han en jätte fin cykel till mig idag! Så fin. Snyggast på våran cykelparkering iallafall! Nu kommer det sticka i grannarnas ögon ..



Den är INTE rosa som det ser ut på bilden. Utan röööd. Dessutom fick jag en väska med på köpet där bak på pakethållaren. Lite goffyvarning, men cyckeln är ju så vacker så det är ingen som kommer lägga märke till den goffiga väskan!




Mitt underbara bling, bling.

Svar på kommentar; Vilken tränare är det? =)

Den vi ska träffa heter AnneCharlotte Bengtsson, från hundforum.se ;-)



T slutade tidigt idag pga brist på jobb. Så det blev att fara in en snabbis till stan för våran del. Vi skulle leta efter cyklar, till båda två. Hitta visserligen ingen. Så jädra dyyyyrt! Men har kollat ut en på blocket, så får se om det blir att åka och hämta den senare!

Vi var iallafall på importörerna! And guess what?



2 st för 200 kr! Dom var Sandra tvungen att ha, så dom står nu och pryder vårat vardagsrum med alla andra kromade ljusstakar! ;-)

Nu blir det sen frukost på det här, sen chilla sig i solen!


Check it out.


Kolla in mina nya sneakers! Fina va? Min andra som det knappt var någon sula kvar på fick besöka soppåsen idag. Sorligt men sant. Så nu gäller det att gå in dom här - som i sin tur om något år kommer skapa en seperationsångest i mig i vanlig ordning. Tar alltid emot lika mycket när man ska slänga dojjor! 

Just nu - sitter vi och tittar på "arga snickarn". Jag har svårt för den människan! Överdramatiserar allllllllting, så ska han alltid "sparka" på folk som redan mår dåligt. Han äju int riktiii klok!


Vi är på G.

Vet ni vad jag har gjort? :D

Jag har anmält mig och Tyson till en hundkurator/hundinstruktör. Ska bli uber-kul! 

Då han är osäker på andra hundar vilket leder till utfall på hundmöten, så är han också lätt stressad. Stressar upp sig mycket i olika situationer osv. Det har jag tänkt att vi skulle få bukt med! Mycket för Tysons skull så han kan bli lugn och harmonisk på promenader, eftersom att det är påfrestande för han också vid varje hundmöte.

Dessutom skulle jag jätte gärna i framtiden kunna gå en kurs med han som lydnad, sök eller något liknande. Då är det en bra förutsättning att han kan vara ihop med flera hundar samtidigt utan att stressa upp sig.

Får se om det är något att ha. Värt en chans! 

Vi har övat jätte mycket kontaktövningar redan och slutat med lekar som apportering mm (som lätt stressar upp hundar) under en längre period. Men skulle vara kul att få råd och tips på vad man mer skulle kunna göra.

Det ser vi fram emot, första mötet är redan nästa vecka!

Glömt och berätta ..

Det som inhandlades ifrån finlandskryssningen,




Självklart lite alkohol, Finlandia.



Dessa små liv, som innehåller någon likör.



.. Och uber snygga prestige solglajjer!

Sen hamnade det lite godis i varukorgen, fråga mig inte hur. 




Grattis till min kusin Jöjje som fyller år idag! Han fyller till och med systemet! Ja, må han leva.


Idag är ..

.. ingen bra dag! Fytusan jag som hade kommit in i jordens lyckorush som har hållt i sig i flera dagar. Allt för vädret! Solsken, grillning, folk och en massa chill. Sånt som hör till sommar.

Imorse vid 8-tiden kom Tyson och väckte mig. Han la upp sin nos på sängkanten och av någon anledning kände jag mig en anning psykad. Så fick lov att gå upp då. Gick ut första promenaden. Ruggit och det regnade! Snacka om att bli depp! Pga vädret, så har de här dagen blivit skit tråkig. Jag har bäddat rent sängen, plockat, diskat mm. Nu har jag tagit mig en paus - ska snart börja igen och ta tag i toaletterna. 



Utöver det, ska jag sura! Tills solen kommer tillbaka. Jag strejkar helt enkelt!



Bilder ifrån helgen.

Helgen spenderades på en båt till Åland! Yes. En kryssning med pappsen och familj. Mina bröder med respektive och T. Var härligt! God mat och dryck, underbar vy och klockrent sällskap! Kan knappast bli bättre.














































Tusen tack pappa och Cissi för resan!



Grattis idag till min bästaste Johanna som fyller 21! <3


Dagen är på börjad!

Våran morgon började som vanligt straxt efter 6. Blev en långpromenad för Tysons och min del. Skönt! Var redan hetta på morgon. 

Efter det så åkte jag, mamma och mormor in till stan. Köpte presenter till lilla Nadja som snart fyller år. Jag hittade även en tröja på H&M. Har gått och kollat på den ett flertal gånger, testat den två gånger. Men nu ungefär en månad senare köpte jag den! Yes. Det fick bli så, har man beslutsångest så har man!



Ful/söt? Haha. Den fyller iallafall upp min garderob nu. T tycker den är fin. Så får väll ha den på hemma-dagar :-)



Njutbar kväll.

Idag har vi varit hos min moster Pia även haft Tobbes mamma Kerstin på besök. Trevlans! Käka god mat och efterätt till det. Efter att T skjutsade hem henne, så gick vi på en långpromenad. Hittade en runda! Finally. Det kommer nog bli poppis, man går igenom skog, ängar och små lantvägar. Nice! Det enda som skrämmer mig är dessa läskiga älgar. Men det hoppas vi att slippa! 





Blir att gå och lägga sig rätt så skapligt ikväll. Då vi ska upp tidigt för att åka till Norrköping och viiidare. Vart den bär av sen, får ni reda på måndag!

Nu - blir det soffläge med godispåsen!



Liten uppdatering.

Vi ligger på balkongen och njuter,



Ps. Grattis till Benny idag!




Ännu ett misslyckat försök.

Har gått en promenad på ca en timma. Ett andra försök på att hitta en runda att gå här omkring så man slipper vända för att gå samma väg hem. Så trååååkigt. Först träffa vi på en älg (efter min mammas panikattack när vi sist träffade på en älg. Så har det skapat lite rädsla hos mig också). Vi gick med rask takt bort därifrån och kom ut på en annan åker, där dom precis hade gödslat. Men jag vägrade att gå tillbaka till älgen, så det var bara att traska. Tror ni Tyson trivdes på en nygödslad åker? Jaharå! Var som paradiset. Han rullade och var så lycklig. Fast än tillsägnignar så kunde han inte motstå. Tillslut kom vi till en väg, då vi insåg att vi var mot östraryds hållet. Så gick vi snart på en äng igen för att "gena" hemmåt. Åker efter åker. Tillslut kände vi igen oss, vi var nästan på hemmaplan. När det var en å som gick längst hela ängen. Så vi fick följa den runt ängen. När vi tillslut kom till slutet av ån, var det istället ett staket. Det var nästan på gränsen till att bryta ihop, eller bygga sig en kojja och bosätta sig ute på ängen. Vi fick krypa genom snår, taggbuskar mm. Gena genom ett dagis, upp i en skog. Och sen våran port! Våran lägenhet! 

Känns som att jag ska låsa in mig i hemmet. Kan nån bomma igen dörren?

Lata dag.

Jag kan inte godkänna kommentarer ännu. Så svarar här! Kommentar, "Inget illa men varför har du aldrig halsbandet åt rätt håll på hunden". Svar; För att jag en gång har brytit min högra arm. Den kan idag göra väldigt ont av för mycket påfrestning och hakar upp sig en hel del. Därför väljer jag att ha min hund på höger sida. Så därav är halsbandet åt "fel" håll :-)


Denna dag har inte varit mycket att hurra över. Gick och la oss sent igår kväll och steg upp tidigt imorse. Nån timme efteråt bestämde vi oss för att "vila". Slutade med att vi sov någon timma till. Blir så trött på mig själv! Sova bort en sån här fin dag. Fast vi har även hunnit storhandlat, stekt på balkongen. När vi satt där kom det ett radiostyrt flygplan och körde precis utanför. Tyson satte sig på balkongen och kollade, släppte den inte ur blicken! Rolig syn. Han är mycket för att fågelskåda. Kollar gärna upp i luften efter flygplan, fåglar mm. 



Vi har även svullat i oss fetto-mat och sätt på en film. Kan det bli mer chill än så? Skäms! Men det ska vi iallafall gottgöra för. Blir en långpromenad så snart det blivit lite svalare. 


Ännu en grillkväll, lovely.

Ännu en kväll med grill och gott sällskap! Efter en dags stekning på balkongen så for det framåt eftermiddagen förbi Willy´s för att köpa smarrigt, marinerat kött. Sen vidare upp till mamma för att slänga det på grillen. Sen blev det en "glad påsk"-tårta på det också som mammas kompis hade med sig och bjussade på. Mätt? Ojaaa! Spricker snart. Påsken ska väll innebära fasta? Well. Inte för våran del. Tvärtom. Blir ingen beach 2011 här inte. Tyson har under tiden fått pussat på Kelly. En super-bra kväll. Så nu är vi alla hemma igen. Mätta och nöjda!













Nu - blir det film för våran del innan det är dags att sova. Så säger ...



En liten hälsning ..


Morgonen är gjord.

Morgonen började för några timmar sen. Iallafall för Tysons och min del. Vi gick upp efter kl 6. Tog på oss jogging setet och for ut! Joggade lite med än en halvtimma. Skönt! Passar på innan värmen kommer. Två koppar kaffe har hunnit sjunka ner också. Har städat terrarium och bur, utfodrat reptiler, hamster och Tyson. Så nu ska alla vara mätta och belåtna. 

Ser ut att bli en fin dag idag också! Så jag öppnade upp balkong dörren tidigt. Och för att det inte skulle dra på hamstern så la jag över ett örngott över buren. Snart satt Tyson nedanför buren och stirrade. När jag skulle kolla till det, då Tyson hade suttit där ett antal minuter så stack ett litet huvud ut mellan burens galler och igenom örngottet. Har numera ett örngott med ett stort hål i. Men det göööör inget. Aldrig haft en liten ettrig hamster förut. Men nu lärde jag mig nåt nytt, hamster + örngott. Nooot a good combo. 

Nu väntar vi en stund tills det blir lite varmare så blir det att steka sen. 



Stor grattis kram till min mamma som fyller år idag! Älskar dig.




Kvällen i bilder och text.

Kom hem för en stund sen. Har haft en jätte mysigt och rolig kväll ute i Kvarsebo. Där pappa och Cissi har sin sommarstuga. Grill, mycket skratt och trevligt sällskap. Kan det bli bättre?



Det började med att vi åkte förbi hemköp för att köpa med oss kött till att grilla. Utanför stog det en liten pojke och sålde maj blommor. Han såg så ledsen ut stackaren, kanske ett säljningsknep han luskat ut. Hur som helst, så föll jag för det. Så har jag då även köpt min första majblomma på mitt hela 21 åriga liv. Check!















Nu ska jag straxt ut sista med Tyson. Sen blir det att krypa ner till kojjs. För att gå upp tidigt imorn på en jogging runda innan värmen smyger sig på.



Nu har vi en balkong.

Saaben gick självklart igenom utan någon 2a, visste ju jag redan utan att tveka ;-) Efter åkte vi och kolla på en cykel hos skomakaren. Men extreeeeema överpriser! Så kom inte hem med någon cykel. Men däremot svängde vi förbi Jysk, och kom hem med bord & stolar till balkongen!



Ja, kameralinsen Tyson ville också vara med på bild. Men ni får väl fantisera resten :-) Nu ser det iallafall ut som en balkong. Vi har redan invigit den med varsinn kopp kaffe. 

Nu får vi se hur kvällen blir, kanske - landet. 



Bad, baaaaad hairday.

Idag har jag en sån där underbar hår dag! Not. Håret spretar ut åt alla håll och kanter. Det har även börjat likna dreads liknande tover pga brist på balsam. Funderar starkt på att göra en Britney.



Hur som så ska vi snart åka och besikta saaben. Får se hur det går. 

Nu blir det kaffe, innan det är dags att rulla!



Årets första dopp.



Efter ännu en dag i solen så har mitt ansikte börjat svida något otrolig mycket. Är röd längst kinder, näsa och uppåt panna. Snyggve med andra ord. 

Nu har jag, T och Tyson precis kommit in ifrån en runda i skogen/ängen. Tyson fick springa lös. Han busade omkring och lekte med pinnar. Så kom vi till en rätt så plan mark mitt uppe i skogen. Tyson gick en bit framför oss och rätt som det var försvann han ner i marken. Vipps! Men for upp lite fort då han insåg att han just traskat i en igenväxt damm. Yes. Då var första doppet 2011 gjort för Tyson del! 



Lite fasoner, bus och en del sol.

Hade nog rekord av besökare igår, sen jag började blogga på blogg.se. 36 besökare, woho!

Vet inte vad som har hänt med Tyson. Tror han har fått vår/sommar känslor han med. Han är busigare en vanligt. Han har nog vaknat upp riktigt ordentligen från sitt vinter ide. Han springer och hämtar saker, som han inte får ha. Som tex en toarulle, smyckenskrin (!!). Han har även hämtat min plånbok som låg i väskan som i sin tur låg i hallen. (Ioförsig ingen nackdel, snarare god potential till att dressera min hund till ficktjuv.) Härligt att se han på topp hur som helst. Lätt att säga sålänge han inte kommer springandes med ett sönderbitet örhänge eller ett trasigt bank-kort ;-) 

Morgonen som var, så fick vi hålla oss ute ur lägenheten. Då några skulle kolla in lägenheten. SNÄLLA! Kan någon bara ta den nu så vi slipper ha folk rännandes i lägenheten men framför allt slippa städa var och varannan dag!

Imorse passade vi på att släppa hundarna. Mamma kom och plockade upp Kelly så for det till hundrastgården,




Mamma ringde däremot för en liten stund sen och informerade mig om att Kelly kryllade av fästingar. Suck. Då är det igång. Apoteket nästa för fästings-medel!

Senaste timmen har vi legat ute på balkongen. Tyson tog sig friheten att lägga sig på en stooooor del av filten och min kropp som huvudkudde. 



Underbara sommar värme!

Vilken tråkig rubrik men så sant! Haft en underbar dag mest spenderad på balkongen. Älskart! Har lyckats fått lite färg. Tyson har också envisnas med att ligga ute i hettan några stunder.










Lite senare kom husse hem och gjorde oss sällskap på balkongen. Tog varsinn kopp kaffe. Eller en halv kopp för min del då en fluga dök i koppen. 



Efter någon timme kom Kelly hit. Vi ska sitta hundvakt hela natten, så får väl se vem som tar första sittningen för att hålla koll på monstrena ;-) Säämt åsido. Mamma kommer tidigt imorn bitti så då blir det en gemensam promenad runda på det!




Sommar-göra.

Så otroligt skönt väder idag! Sommar, sommar! Synd att det bara är april och att vädret kan vända när som. Men jag njuter sålänge det håller i sig. Tyson däremot tycker inte om den här värmen, stackarn. Bättre i sommar, när sjöarna har värmts upp så man kan åka och svalka sig. Även om det inte har blivit någon lång promenad eller någon joggingtur idag (pga av vädret), så har vi suttit ute i skogen och solat oss lite. Tyson har legat och tuggat på pinne. Det får duga som aktivering idag ;-) Sen ska vi vara hundvakt åt Kelly också, så om det blir för livligt här hemma med två busiga hundar och om det har hunnit blivit svalare ute. Så blir det att gå ut så får dom busa av sig.






.. Lite träning blev det också. Som "fot" med ögonkontakt. Och "sitta still" med korv på nosen. Hehe. "Mattes jädra kamera"!



Underbaraste av dom alla.

Har precis kommit in efter en jätte härlig promenad m. T och Tyson såklart. Så skönt! Vi bor helt perfekt för såna här dar. På ena sidan vägen där vi bor är det lägenhetsområde, på andra sidan av övergångstället kommer man till landet, så det bara skriker om det. Stall, ängar, en massa skog, små lantliga grusvägar. Så skönt att ha det så pass nära, speciellt dagar som denna och man slipper gå km för att komma till sån miljö. 

Hur som helst så har Tyson fått springa av sig riktigt ordentligt! Han har busat, vi har kört lite lydnads övningar och bara njutit utav vädret.















Underbart! Jag älskar dom så högt.

Nu - Blir det lungt. Tv skulle jag tro och lite chill!



Lugnet före stormen.

Går kvällen var nice. Började med att mamma, jag, T och Benny drog till bowlingen och kastade några klot. Jag förlora men mina motståndare var så snälla att dom avrunda allting till en gemensam 1:a plats. Efter det åkte vi hem till oss och fortsatte kvällen fram till 2-3 tiden. 

Idag mår jag bra, inga större bieffekter. Å andra sidan så vart det rätt så lungt. 


Vi har börjat dagen på balkongen, i den underbara solen,







En seg start med andra ord ;-)

Snart är det tvättstuga som gäller. Efter det blir det att gå en promenad (har lyckats få med mig T!) Tyson ska få springa av sig lite. Så ska vi nog få in lite lydnads träning där :-)




Kalasfirande med dom allra bästa.

Vi har precis kommit hem ifrån firandet hos mamma, min kära lilla mamma.















Hon fick en kaffebryggare och biljett till en Takida-Europe konsert! Ska bli kul.

Nu - står T just nu och matar ödlan Rubert med syrsor, Tyson leker med aktivitetsbollen och jag ska snart förbredda mig inför kvällen! 



Sen joggingrunda och lite annat.

Har precis kommit innanför dörren! Har sprungit en timme med Tyson. Vi båda har nog lite överskottsenergi. Vi hann även med en liten bus-paus i hundrastgården. Bra träning om vi någon gång ska kunna få bukt med hans rädsla för mörker och faktiskt kunna slappna av på kvälls/natt promenader. I vanliga fall går han på hel spänn hela promenaden och alltid alert.

På den här promenaden stötte vi på en igelkott. Men Tyson har stoooor respekt för dom små krabaterna. Sen förra sommarn när vi var ute och gick och han fick gå i lång-lina så stannade han till vid en buske, körde in huvudet. När vi till slut kalla in han så kom han springades, svansen for framåt tillbaka och han såg så stolt ut för att han hade hittat en boll i busken! Några sekunder senare kommer han nog på att den faktiskt är taggig och slänger igelkotten i diket. Stackarna! Tyson för att han gick från att vara så lycklig till inte lika lycklig och igelkotten för att blivit tagen och behandlad som en boll. Men det lär iallafall inte hända igen! ;-)


T ligger just nu och snarkar så sött inne sovrummet, Tyson likaså fast i bädden. Så det är väl kanske dags för mig att också krypa ner till sängs. Imorn ska vi upp skapligt för att fira min mamma. Så ..



Resultat efter trippen till stan.

Har precis kommit hem från stan! Åkte in en snabbis med mamma för att hämta en ring som jag hade beställt på guldfynd i början av veckan. My new bling bling



Fick ett presentkort utav T när jag fyllde år, så ringer tackar jag han för. Tack babbe!

Självklart så "måste" man kolla i andra butiker och hittar en massa andra grejer som blandannat,



En tröja, från H&M. Som jag har haft ögonen på i veckor. Gått in titt som tätt i deras webshop för att kolla om det fanns in mig storlek. Men dom fick aldrig in den, så gick in en sväng där och hitta den! En i min storlek fanns det och den knep jag!





2 behåar och lite spakel på lindex. Sen även inne en sväng på Arken, djuraffären. För att köpa larver & syrsor till ödlerna. 


Nu - sitta med Johanna i tfn!


Vackra varelse.

 






Sunshines.







Vi sitter på balkongen och chillar efter en morgon hos Tobbes mamma Kerstin. Trevlans! Jag har dessutom sminkat mig för första gången på flera dagar. En medalj till mig!

Vad gör ni?



En dold talang.

Har stått och gjort/käkat pannkakor. Mycket kul att stå och steka en för en i ungefär en halvtimme. För att sen äta sig mätt på 3 minuter. Hur som helst, guess what? Varenda en vart perfekt! Jag tror att stekpannan och spisen var på min sida idag! 




Vågar nog påstå att jag är i topp 10 i världen på att göra pannkakor. 

Läget utöver det höjda självförtroendet efter dom perfekta pannkakorna (tåls att upprepa) så har jag jordens huvudvärk! Jätte tråkigt. Men det är väl efter nattens bravader. 

Nu - film och en ipren.



Nattliga bestyr.

Vilket kaiko dygn! Började med att jag och T sov bort hela kvällen. Vaknade rätt sent. Sen dess har jag pratat med Johanna i telefon i sisådär 3 timmar om allt och ingenting, samtaltämnen som bara vi kan komma in på. Så har jag även varit ute en promenix med Tyson, kollat på TV. Och för en liten stund sen klev T upp ur sängen. Men han drog nu ner till Shell och skulle handla tobak och dricka.

Känns nästan som att man skulle kunna sätta igång och diska, dammsuga, laga mat och påbörja alla andra vardagliga sysslor. Men då blir man nog inte så poppis bland grannarna. Är väl bara att vänta tills ögonlocken blir tunga.

Rubbad sömnrutin & en skraj duo.

Jag och T kände oss trötta efter att vi hade käkat och lagt oss för att kolla på TV. Så vi gick och la oss "en stund". Klockan var straxt före 18, så somnade vi. Vaknade vid 22-tiden igen. Suck. Har sovit hela kvällen. Nu är jag istället uber-pigg! T ligger fortfarande och sover. Skönt för han, då stackarn är sjuk. Han är så jädra lättväckt! Så jag sitter och smyg knapprar på tangenterna. 

Jag tror det spökar här hemma! Har trott flera gånger att T har gått fram och tillbaka i den lilla korridoren vi har. Har låtit som någon gått barfota med ett täckte släppandes. Har suttit och väntat här ute i vardagsrummet att han ska komma, men ingen T. Buhu, jag som ska ta en promenix med Tyson sen. Bra där, när matte och hund är lika mördrädda!

Får se om John Blund gör ett återbesök ikväll. Annars får jag väl sparka mig trött.




När minnet sviker.

På morgon kom Petra förbi på kaffe. Mycket musigt! Efter att hon åkte så hade jag ett ansikte av en människa jag kände förr i minnet, men inget namn. Jag hade totalt glömt bort namnet! Det var helt borta och jag gick timmar och tänkte. Men kom inte påt! Jag frågade folk, men ingen visste vem jag pratade om. Dagen fortsatte med att laga mat, städa osv. Men jag hade ännu inte släppt det! Jag blev bara argare och argare på mig själv för att jag inte kunde komma på namnet! Till slut kom droppen. Jag sprang ner till källaren, rev upp några lådor för att hitta skolkatalogen. Tillslut fick jag tag på en gammal från 98-99. Letade efter människan och tadaa! Vilken lättnad, jag hittade människan och jag har ett namn. 

Men nu har jag ju istället glömt bort vad jag skulle ha namnet till? Vart hela grejen började liksom. 

Orkar inte tänka mer idag efter att hjärnan har gått på högvarv hela dagen. Bara inse att jag är 21 år och dement.



Chill, såklart.

Eftermiddagen har jag sysselsatt mig med att (förutom att solat på balkongen) storhandlat, lagat mat, käkat och nu sitter jag här igen och gör det jag gör bäst! Chillar såklart! 





Nu - Blir det att se premiären utav "Black out" på kanal 5!


Inte många knop.

Har precis spenderat ca en timme på balkongen och solat! Underbart med sol. Känns lite som att det lika gärna skulle kunna ha varit en sommar dag mitt i juli. Innan dess så har jag suttit i telefon med både Johanna & Petra. Det är vad jag har hunnit med den här förmiddagen. Idag är en dag jag tar allt i min takt, inga måsten eller liknande. Bara vara. 





Bilder; från helgen i Stockholm.

Kom hem från Stockholm för ett tag sen. Har varit där sen igår och hälsar på Pappa & Cissi m. barnen. Ha varit mysigt. Har bara hunnit tagit ett bad och satt mig vid datan. Väljer nog att lägga upp bilder från dessa två dagar, då jag är extreeeemt trött.




































Har varit en jätte bra helg!  Mycket skratt. Har även grillat för första gången i vår! Niiiice. 

Nu - ska jag gå ut med Tyson. Sen lägga mig bredvid T i soffan!




Stockholmo, here I come.

Sitter och väntar på Micke och co. Dom ska plocka upp mig, så ska vi fara till *trumvirvel* ... STOCKHOLM! Det blir mysigt. T ska dessvärre vara hemma och ta han dom Tyson.

Igår så for vi in till stan. T fixade till en gadd på Haga Ink. Efter det åkte vi förbi Hageby centrum en snabbis. Jag beställde en ring på guldfynd som komemr nästa vecka. Beställningsvara för folk med yttepyttesmå fingrar. Men den var jätte fin! 

Kvällen spenderas uppe hos Tobbes syster m. familj, för att fira Pelle. 

Nej! Nu - göra sig iordning to hit the road.



Fin besök.

På eftermiddagen fick vi fin besök. Kusin Johan, Ida, Isak och Elin kom förbi! Mysigt. Så blev kaffe, prat, en del skratt och en massa bus.



Isak med sina kakor. Han äter ju sjääälvklart bara den goda fyllningen så lägger han det som blir till övers på bordet och - på nästa kaka! Han är smart han! ;-)




Lillesyrran Elin. Hon satt och skrattade åt storebrorsan upptåg. Hon är så söt och snäll! 


Jag ska alldeles straxt gå och göra T sällskap, som redan har hunnit krypa ner till sängs. Han är ledig imorgon! Mysigt.


Sweet day.

Tyson ligger och solar på vardagsrums golvet. Jag sitter och dricker kaffe och ojjar mig över min extrema träningsverk som sitter i sen springrundan igår. Idag fick jag även igång alla TV-kanaler. T satt igårkväll med Telias kundtjänst, då var problemet hittat. Dom hade inte ens skickat någon TV signal till oss ännu. Skönt att få bekräftat att det inte är jag som är bombad ;-)

Resten av dagen förblir lugn. Får besök senare. Trevlans!


Drag-sele vs. taco-fejs.

Har precis käkat tacos. Vi satt ner vid köksbordet och jag berättade om lyckade joggingturen idag! Och hur bra selet fungerande! Slänger upp en bild så ni bara förstår vad det är för sele jag pratar om. Jag vill bara först påpeka att det är INTE jag på bild. Men det kan ni säkert lista ut på den utåtputande magen och den härliga bonde-looken,



Men nu förstår ni.
Då avbryter T mig när jag är som mest exalterad och slänger ur en rätt så taskig kommentar,

T - Ehmm, det var ingen som såg dig eller?
S - Jaha? Varför undrar du?

Och så lägger han av ett sån där hånflin som bara han kan. Han menar på att det ungefär är lika goofy som att ha cykelhjälm på sig. I vilket fall, vill jag bara hämnas. Så här kommer hans taco-eating-face,


Lycka och misslyckande.

Morgonen för min del började tidigt, straxt efter kl 6. Satte jag och Tyson på oss jogging kitet. Och sprang ut. Till en början undra han vad det var för konstigt sele han hade fått på sig. Han sicksacka på vägen och ville lukta längst dikena. Så han förstog nog inte riktigt varför jag hade så bråttom för när han i normala fall får gå och strosa lite. Men rätt så fort, kom huskyn i han fram och han började dra! Örona bakåt, svansen var hög och for fram och tillbaka. Så stolt så. För min del var det bara att hänga på. Det var jätte kul och se han få vara så lycklig och hitta något som han verkligen tycker om! Dessvärre för min del, kondisen är inte den bästa. Men nu blir det ändring på det!
Till en annan sak, vi har beställt tv och internet genom Telia. Har nu fått alla saker, skulle bara vara att koppla in och instrallera. Men vi fick ingen signal, så nu hade jag precis besök utav en telia-gubbe så fixade signal. Så nu skulle det gå! Internet - ja. Tv - Nej! Jag blir galen på det. Jag som är mega oteknisk förstår ingenting! Fast man fått med sig en instruktions bok i form av ungefär en bild-bok. Så borde jag ju inte kunna misslyckas! Kan det vara så att vi trots allt inte har någon signal till Tvn? Hur som helst, trött blir jag påt! Nu får jag vänta på att karln ska komma hem och hoppas att han klurar ihop det! Suuuuck.


Idag fyller även storebror Micke år! Grattis till honom! Så fyller även pappas fru Cissi år, grattis grattis!

"I need a doctor ..."

Eftermiddagen kom hyresvärden förbi för att sätta dit glas på balkong räcket. Så hälsade dom på Tyson och undrade hur gammal han var då han såg ut som en valp. "Ehm. Njae, han är 4 år. Även fast att han ibland kan tro att han är en valp". Men dom tyckte att han var så fin i kroppen för att vara 4 år. Kul att höra! Sen var det dags för att laga mat, tacoooooos. Mumma! Så nu har vi hunnit käka och nu sitter jag här och har Dr. dre och eminens nya låt på repeat,

Underbart! Ska snart ta tag i diskmaskinen som ska plockas ur och in... Och så kaffe på det!

Pustar ut.

Så, vad har hänt den här dagen?
Chill, chill och mer chill. Den har vart uber lugn! Skönt. Har städat en del, pratat i telefon och bara gjort det som fallit mig in med inte några som helst planer. Sweeeet! Den lär nog fortsätta i samma spår.

Gårdagen.

Har haft rätt mycket i mina tankar dom sista dagarna, om hur jag ska göra med plugg vs. jobb osv. Då jag är så jädra trött på pluggandet. Men ska boka in en tid med syo så får vi se hur det ordnar sig.

Igår var iallafall Petra förbi på en kaffe och chill! Mycket roligt att träffa henne igen. Sen var det dags för tvättstuga, och senare på kvällen kom mamma förbi så bjöd vi på middag. Hasselbackspotatis, kött och rödvinsås. Mummma!
Denna morgon bjöd på en långpromenad. Jag och mamma tog oss en långprominex på ca 1 och 20 minuter. Skönt! Efter blev det också att släppa hundar, då en långpromenix inte tar så mycket energi på dom fyrbenta. Dom tvåbenta dessto värre, så vi släppte dom sen så dom fick springa av sig några varv.


Nu - ska jag vila en stund. Har plockat och städat här hemma, är jätte  trött. Ovanligt? Nej.

Hemma.

Har precis kommit hem. Varit i Linköping en sväng. Bla på biltema, Ikano och netonnet. Sitter nu i nya mjukisbyxor, niiice! Sådär luddigt-ny-sköna. Så köpte jag även två såna där frågespel,
"Hur fan visste du det?" - är ett frågespel med massa konstiga och onödigt vetande frågor.
"Draw" - Är kort med ord. Ordet ska du rita så ska dom andra gissa, låter enkelt med är ord som ex. cp-kärring, postorderfru, bakiskåt, konferensknullare mm.
(Så Stina och Christer, nu får vi ta våran kväll!)

Kärlek på hög nivå.

Har precis avnjutit en muuucket god middag, lagad av mig själv. Såklart, eftersom att T knappt rör stekpannan som blev inhandlad för ca ett halvår sen. Super mätt! Dagen har gått åt till att sitta i telefon. Den har gått het idag, men bara kul! Har ni varit med om något april-skämt idag? Det enda jag har hört är när T kom hem och sa "Oh vad jag har saknat dig idag ... April april!!!". När jag satt och prata med Johanna i telefon försökte vi komma underfunn med vad tidningarna hade lagt ut som april skämt. Vi anade, men var inte helt hundra på vilket det kan vara. Det borde vara uppenbart! Men inte för oss. Så därför håller jag tyst om vad vi trodde det var, så vi inte får en varsinn "korkad-stämpel" på oss.

T och jag har hamnat i en ond cirkel. Lite sisådär ovana-sambo-cirkeln. Vi försöker kompremissa, fast inte riktigt till det posetiva. Det började med att jag slängde upp min fötter på vardagsrumsbordet. Det tyckte inte T var okej, i sin tur satte han sig på får ullen vi har i soffan och smulade ner den med sockerkaks-smulor, "eh, det är sånt som händer." Säger han och rycker på axlarna. Osv osv, jag funderar ut på vad mitt nästa steg ska vara. Kanske lägga knäckebröd på hans sida av sängen, byta ut innehållet i våra parfym-flaskor eller något annat störande. På nåt sett kommer jag lyckas att sätta mig på hans nerver.
Nej, nu ska jag dricka upp T´s kaffe. Sen ner på stan ;-)

April, april din fula sill.

1 april. Idag gäller det att vara på sin vakt. Även om jag är en grymt lättlurad människa, så ska jag försöka ta allting med en nypa salt.

Har som vanligt huvudvärk. Börjar tro att det är något skumt. Sen så sitter jag och masserar mitt huvud, så får jag för mig att jag hittar knölar. Jag vet inte om det är det eller om det bara är mina hjärnspöken. Men jag vågar absolut inte gå till läkaren, ifall om det skulle vara nåt. Idag ska iallafall inte huvudvärken hindra mig. Ska snart springa iväg till skolan, sen så ska jag klara av hela dagen. Utan powernap! Så får det bli.
Nu - Ska jag leta reda på min cykelnyckel. Cykeln står och väntar på vid gamla lägenheten på ringvägen. Stackarn, tror säkert att jag övergett han där.


RSS 2.0